Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Філіппінах за п'ять днів боїв між армією та ісламістами загинули 100 осіб

29 травня 2017 р., 08:18

Дутерте закликав повстанців об'єднатися з урядом у боротьбі проти місцевого осередку "ІД"

Унаслідок боїв між підрозділами збройних сил Філіппін та загонами ісламістів, що тривають з 24 травня на острові Мінданао, загинули вже близько ста осіб. Серед жертв протистояння - щонайменше 18 цивільних, 13 військових та четверо поліцейських. Такі дані оприлюднило в неділю, 28 травня, міністерство оборони Філіппін, передає інформагенція dpa. 

Філіппінський президент Родріго Дутерте виступив із зверненням до опозиційних його урядові мусульманських сепаратистів та повстанців-маоїстів. Він закликав їх підтримати владу в боротьбі із бойовиками, пов'язаними із радикальною "Ісламською державою" (ІД), повідомляє інформаційна агенція Reuters із посиланням на оприлюднене у неділю, 28 травня, відео промови політика. 

За словами одіозного президента Філіппін, ідея такого союзу надійшла від лідерів одного із сепаратистських угруповань. "Ви працюватимете як солдати - за ту ж платню, з такими ж привілеями, я побудую житло для вас у певних районах", - заявив Дутерте. Пропозицію глава держави зробив, зокрема, "Ісламському визвольному фронту моро", "Національному визвольному фронту моро" та маоїстській "Нової народної армії". 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp