Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатських військовослужбовців прослуховують

28 червня 2014 р., 12:36

Матері і дружини закарпатських військових знову прийшли до штабу військовослужбовців в Мукачеві. Більше десятка закарпаток зібралося біля штабу військовослужбовців 128-ї гірсько-піхотної бригади в Мукачеві аби вимагати ротації для своїх рідних.

 “Закарпатські солдати уже 4-й місяць служать у зоні АТО в Луганську, а про їх заміну – ні слуху ні духу”, – нарікали присутні.

Ще на початку тижня вони погрожували перекрити дорогу міжнародного значення Київ-Чоп, якщо в суботу їх не запевнять, закарпатських вояків невдовзі повернуть зі Сходу бодай на два тижні. Зараз мітингувальниці кажуть, що достатньо й 10-ти днів.

В.о. заступника командира бригади по роботі з особовим складом Валентин Слободенюк розповів присутнім, що 26 червня військовослужбовці разом обласними депутатами під час сесії обласної ради направили звернення до Міністерства оборони України з проханням заміни особового складу “У зв’язку із постійними зверненнями рідних закарпатських солдатів, які вже 4-й місяць служать у “гарячих точках” на Сході України, мужньо виконуючи свій військовий обов’язок, не шкодуючи життя і здоров’я, органи місцевого самоврядування Закарпатської області, депутатський корпус обласної ради звертаються із проханням провести ротацію наших військовослужбовців та довести відповідні графіки цієї ротації до родин військовослужбовців”, – мовиться у зверненні до Міноборони України. У ньому також попросили забезпечити військовослужбовців, задіяних в антитерористичній операції бронежилетами, шоломами та іншими засобами індивідуального захисту. Крім того – гарантувати солдатам медичне забезпечення, стархування, постачання якісного харчування та питної води; надання їм короткострокових відпусток; документальне оформлення статусу учасників бойових дій; збільшення зарплат та їх своєчасну виплату.

Як зауважив Валентин Слободенюк, тепер слід очікувати відповіді Міністерства. А це близько 10 днів. І як тільки вони одержать інформацію щодо ротації, відповідь буде доведено до всього особового складу. При тому сто відсоткової заміни солдатів не гарантують, бо такої кількості особового складу на даний момент у бригаді немає. У першу чергу замінять тих, у кого троє дітей (і більше), у кого жінки працюють (і тому не можуть дивитися за дітьми), у кого виникли якісь проблеми зі станом здоров’я батьків, жінок і дітей.

“Часові показники називати не буду тому, що це може негативно вплинути на виконання цих заходів”, – наголосив Валентин Слободенюк. Військовослужбовець додав, що у понеділок на Схід відправили вантаж з продуктами та необхідними речами, зібраними волонтерами для закарпатських солдатів. Машину супроводжував старший з управління бригади. Він довіз вантаж і передав військовослужбовцям. Продукти вивантажили у базовий табір, а звідтам їх поступово розподіляють по блокпостах.

Наостанок майор наголосив, що телефони військових прослуховуються терористами. Тому попросив рідних військовослужбовців не випитувати у солдат інформацію про службу: де вони знаходяться та якими потужностями володіють. Самі ж жінки додали, що чують як у розмову з військовими врізаються сторонні голоси. Мітингувальниці підозрюють, що прослуховують не лише самих військових, а й у сіх, хто записаний в їхній телефонній книзі.

З годину поспілкувавшись біля штабу, рідні закарпатських військовослужбовців розійшлися по домівках. Трасу не перекриватимуть. Чекатимуть відповіді з Міноборони.
"
panorama-mukachevo


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp