Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Митники зі всієї України підвищували кваліфікацію з адміністрування митних платежів

31 травня 2017 р., 15:55

В Ужгороді

В Ужгороді провели дводенний тематичний семінар для працівників митниці з усіх куточків України. Зокрема, у заході, мета якого підвищення рівня професійної компетентності посадових осіб органів ДФС, взяло участь керівництво підрозділів адміністрування митних платежів.

За словами Станіслава Балуєва – в. о. начальника Закарпатської митниці ДФС, надзвичайно приємно й корисно те, що цей захід проходить в Закарпатті. – Тут зібрались люди, які виконують одну з основних функцій митниці – наповнення бюджету нашої держави митними платежами. Такі заходи та тематичні семінари, – можливість окреслити проблемні питання, які виникають у роботі різних митниць нашої країни й спільно визначити шляхи їх вирішення, – підкреслює керівник митного відомства краю.

– Одне із важливих питань, яке піднімалось – так званий «дорожній експеримент», який наразі охоплює всю країну. На дороги в області, завдяки економічній ефективності роботи Закарпатської митниці ДФС, виділено в січні-квітні 33 млн грн, а безпосередньо у травні – 40 млн грн, – зазначає Станіслав Балуєв.

Водночас, за словами Аліни Данченко – директора Департаменту адміністрування митних платежів ДФСУ, одними з ключових питань, які вдалось обговорити та розставити у них всі крапки над «і» – розстрочка податку на додану вартість за ввезення деревообробного устаткування, а також питання створення єдиного рахунку для сплати митних платежів в цілому по всій Україні.



Серед тем, які також піднімались учасниками семінару – механізм складання податкових повідомлень-рішень у разі порушення платниками податків строків подання митних декларацій, визначених законодавством; механізм повернення коштів після скасування судом рішення про коригування митної вартості товарів; механізм розрахунку сум податкових зобов’язань, які виникають при випуску товарів, поміщених у митний режим тимчасового ввезення з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами, у вільний обіг на митній території України.

Крім того, учасники заходу розглянули новації в законодавстві, що стосуються адміністрування митних платежів (у т.ч. щодо ставок акцизного податку на алкогольні вироби) та окреслили шляхи підвищення ефективності роботи в напрямку адміністрування митних платежів.
ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp