Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Поліцейські пішли у гості до юних закарпатців (Фото)

1 червня 2017 р., 08:30

В обласний центр для дітей "Неємія"

1 червня Україна відзначає Міжнародний день захисту дітей. З цієї нагоди напередодні свята в обласний центр для дітей «Неємія» в м.Ужгородізавітали гості в поліцейських погонах. Вони провели інтерактивний урок в рамках програми «Школа безпеки» для чотирьох десятків юних переселенців зі Сходу України, дітей учасників АТО і дітей-сиріт.

З вітальним словом з нагоди Дня захисту дітей до юнаків і дівчат звернулися організатори свята - начальник ювенальної поліції області Василь Мадяр, старший інспектор відділу Андрій Курта. Вони розповіли про права дітей, які охороняються Конвенцією ООН із прав дитини. Нагадали, які саме права мають діти та які державні структури – органи влади, поліція ці права охороняють.

Начальник Кінологічного центру ГУНП області Олександр Лазар розповів дітям про сцецифіку тренування та використання в поліцейській службі службових собак. Кінологи показали роботу чотирилапих вихованців.

Експерт-криміналіст НДЕКЦ Марія Клочуряк продемонструвала можливості своєї служби. Зокрема, показала дітям відповідно оснащену валізу експерта. Далі ж було змодельовано місце скоєння злочину, де в ролі експертів-криміналістів виступили самі діти. Вони вчилися, як правильно відібрати відбитки пальців злочинця, інші сліди з місця події.

{g}

Старший інспектор відділу з безпеки дорожнього руху УПД ГУНП області Лідія Мацецка розповіла дітям про правила поведінки на дорозі, під час їзди на велосипеді, в автомобілі тощо.

А на завершення уроку були подарунки – настільні ігри від правоохоронців і солодкий стіл від господарів із «Неємії».
Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp