Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На виставці в Ужгороді покажуть архітектуру Ужгорода в Австро-Угорська добу

2 червня 2017 р., 09:30

Відкриття сьогодні о 17:00

Сьогодні, 2 червня, о 17.00 в історико-культурному комплексі «Совине гніздо» розпочнеться виставка «Архітектура Ужгорода: Австро-Угорська доба» - пріквел до виставок «Міжвоєнна архітектура Ужгорода (1919-1939)», яка відкрилася в «Совиному гнізді» 15 жовтня 2016-го року та виставки-флешмобу «Врятувати «Ужгород», яка відбулася 1 червня 2017-го на вулиці Волошина.

Архітектура австро-угорської доби в Ужгороді — така близька і така невідома. Що ми знаємо про будівлі, повз які ходимо щодня? Коли вони побудовані? В яких архітектурних стилях? Хто їхні автори? Які відмінності між архітектурою Ужгорода та архітектурою, скажімо, Львова? Що спільного між будівлею Парламенту Угорщини в Будапешті та ортодоксальною синагогою в Ужгороді? На ці та інші питання покликана дати відповіді виставка, присвячена архітектурі 1867–1918-х років.

Двоє відомих дослідників ужгородської спадщини – Олег Олашин та Ліна Дегтярьова,
три місяці невтомних досліджень,
сотні прочитаних статей на 4-х мовах,
24 детально вивчені об'єкти,
і все це для того, щоби розповісти вам найцікавіші подробиці про будівлі, а з ними і життя Ужгорода в кінці XIX – початку XX століття.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp