Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Виноградові згадали актуальні для сьогодення слова Шевченка (ФОТО)

10 березня 2014 р., 09:56

Головний у Виноградівському районі захід з відзначення 200-річчя народження Т.Г.Шевченка пройшов у неділю, 9 березня.

Перед пам’ятником Кобзарю зібралися шанувальники Шевченкової творчості, учнівська молодь. Під виконання безсмертного «Заповіту» хором працівників культури кошики живих квітів до постаменту поклали очільники районної й міської влади, представники установ, підприємств, громадських і політичних організацій. Відтак учасники заходу колоною перейшли до будинку культури, там відбувся потужний літературно-мистецький вечір вшанування пам’яті великого сина українського народу. 
На початку велично прозвучала пісня «Думи мої» у виконанні зведеного хорового колективу під супровід оркестру народних інструментів Віктора Марушки. Зі словом про Кобзаря у цей скрутний для держави час до присутніх звернувся в.о. голови райдержадміністрації Михайло Русанюк. "Шевченкове слово із закликом порвати кайдани, окропити волю ворожою злою кров’ю як ніколи актуальне в сьогоденні, коли над країною нависла загроза її суверенітету". 

Промовець зазначив, що районна адміністрація направила подання до ради щодо присвоєння міській загальноосвітній школі №1 звання імені Т.Г.Шевченка.

У концертній програмі були задіяні кращі колективи художньої самодіяльності, окремі виконавці поезій та пісень на слова Т.Шевченка. А в фойє будинку культури з робіт місцевих митців у цей день була влаштована цікава тематична виставка. Загалом відзначення 200-ліття народження Тараса Шевченка у Виноградові увібрало в себе кращі зразки з десятків однойменних ювілейних заходів, які напередодні пройшли у всіх населених пунктах району.



Новини Виноградівщини

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp