Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що потрібно для отримання посвідки на проживання в Україні

4 червня 2017 р., 13:22

За останні роки кількість емігрантів в Україні зростає

За останні роки кількість емігрантів в Україні зростає і, відповідно, все більш популярним стає отримання такого документа, як тимчасовий вид на проживання в Україні, Київ, зокрема, дав притулок вже безліч іноземців, які отримали цей документ. Але не потрібно думати, що отримання посвідки така вже проста процедура, більш того, іноземець, який має бажання пройти її самостійно, швидше за все, отримає відмову.

Пов'язано це з тим, що мало просто надати підстави для видачі документа, необхідно ще зробити це правило, оформивши документи належним чином з дотриманням всіх вимог і тимчасових правил при їх подачі.

Які потрібні документи для оформлення посвідки на проживання

Для того щоб спростити собі задачу по оформленню тимчасової посвідки, іноземцю допоможуть такі документи:

· документи, які можуть підтвердити право власності на володіння нерухомістю в Україні;

· виписка з Єдиного державного реєстру про реєстрацію іноземця в якості суб'єкта господарювання в Україні;

· матеріали, здатні виступити в ролі підтвердження, що іноземний громадянин має прямих родичів в Україні.

Список обов'язкових документів

Для запуску процедури по реєстрації посвідки, іноземному громадянину необхідно відвідати відділення Міграційної служби України та подати обов'язкову документацію. Перелік основних документів може варіюватися, але він обов'язково буде містити:

· заяву іноземця бажано в надрукованому вигляді;

· копії особистих документів разом з їх обов'язковим перекладом на державну мову України, завірені в нотаріальному порядку;

· квитанцію з банку про погашення держмита;

· 4 фотокартки 3,5-4,5 см;

· копія ІНН

При позитивному рішенні іноземцю повинні видати на руки посвідку на тимчасове проживання протягом 5 робочих днів, після чого йому буде потрібно в 10-денний термін поставити в нього штамп, який підтверджує наявність прописки іноземного громадянина в Україні.

Терміни оформлення посвідки на проживання

Якщо добре підготуватися і мати на руках достатні підстави для отримання посвідки, то процедура пройде дуже швидко. Для громадянина країни навіть реєстрація ПП в Україні займе більше часу. Як правило, при подачі документів на отримання тимчасового виду на проживання рішення варто очікувати не більше 15-ти днів, а для постійного виду на проживання в Україні не більше 7-ми днів.

Але розраховувати на таке швидке оформлення посвідки можна тільки в тому випадку, якщо інтереси іноземця представляє уповноважена ним юрфірма, так як тільки кваліфіковані юристи можуть використовувати знання всіх правових нюансів і забезпечити видачу посвідки на проживання в найкоротші терміни

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp