Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття сяяло

5 червня 2017 р., 18:24

Веселкою

Яскрава дуга веселки на тлі захмареного неба спостерігалася протягом кількох хвилин.Як відомо, оптичне явище – велелка – пов'язане із заломленням та відбиттям сонячного світла у водяних краплях, зважених у повітрі. Ці краплі по-різному відхиляють світло різних кольорів, у результаті чого біле світло розкладається на спектр.

Зазначимо, що за народними прикметами, побачити веселку — добра ознака. Повна дуга — чекає велика удача, а якщо уявити себе біжучим різнобарвною доріжкою - до виконання бажань. Також предки вважали, що не можна тикати пальцем, показуючи на веселку, інакше накличеш на себе неприємності.

Крім того, практичні пращури передбачали погодні зміни за характером райдужного коромисла: веселка з'явилася вранці — обіцяє похмуру погоду, ввечері — наступний день буде погожим. Дуга яскравих кольорів — до негоди. Те ж саме обіцяє веселка, яка довго тримається на небосхилі. А якщо вона швидко зникне — до ясної погоди. Прогнозується посилення вітру, якщо у веселці переважає червона колірна гамма, зелені відтінки віщують дощі, а жовті — теплу і суху погоду. Якщо літо було щедрим на веселки — до хорошого врожаю.

Нагадаємо, грозу у Виноградові "підсумувала" веселка.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp