Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

День Дунаю відзначатимуть на Закарпатті

6 червня 2017 р., 12:10

У кінці червня

День Дунаю відзначається щорічно в кінці червня у 14 країнах басейну під егідою Міжнародної комісії з захисту р.Дунай.

День Дунаю в Україні традиційно святкують у басейні річки Тиси, найбільшої притоки Дунаю. В Закарпатті його святкують вже 11 років.

Цьогоріч День Дунаю заплановано провести спільно з Румунією, оскільки у 2017 році святкується 25 років встановлення дипломатичних відносин між Україною та Румунією.

Місцем проведення свята було обрано Тячів, розташований на українсько-румунському кордоні.

Серед співорганізаторів дійства – Міжнародна комісія з захисту р.Дунай, Міністерство екології та природних ресурсів України, Компанія Кока-Кола Беверіджиз Україна, Тячівська об’єднана громада, БУВР р. Тиса м. Ужгород, Проект ЄС «Підтримка України в апроксимації напрацьованого законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища, Київ, Закарпатська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги. З румунського боку запрошено представників Міністерства води і лісу Румунії.

Учасників свята – школярів Тячівської об’єднаної громади – чекає квест «Мандрівка Тисою та Дунаєм до Чорного моря», виступ Тисянських послів від молоді – Румунія, розпис «муралу» (картини на стіні одного з будинків) в м. Тячів, кінопоказ молодіжних селфівідео «Моє життя і Тиса» та конкурс на найбільшу вагу зібраних пластикових пляшок «Пластикові скарби».

Святкування відбудеться в суботу, 1 липня, об 11.00, на центральній площі міста.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp