Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Грозний: "Динамо - це такий подразник, який надихає і пригнічує одночасно"

10 березня 2014 р., 10:34

Головний тренер Говерли після спарингу з Динамо був звично багатослівний по будь-якій темі: починаючи від кадрових питань і закінчуючи політичний ситуацією в країні, від якої, так чи інакше, залежить добробут і його клубу.

Втім, судячи з настрою Грозного, певна фінансова нестабільність його не особливо турбує. Принаймні, тренер Говерли був дуже люб'язний і виглядав цілком задоволеним життям.

- В'ячеславе Вікторовичу, мені виразно здалося, що Говерла сьогодні могла забити більше, якби на вістрі діяв більш швидкий форвард: і Нікулае, і Шацьких вже не можуть тікати...

- Так, ви праві. Сьогодні ми не могли використовувати декількох гравців: Ле Таллек знаходиться у Франції, лікується; Разван Кочіш і Максим Фещук з такої ж причини - в Ужгороді. Також проходить реабілітацію Віталій Буяльський. Ці чотири гравці були у нас визначальними. Ще й Володя Лисенко пішов - в Севастополь. Даємо шанс молодим: тому ж Кадимяну. Але швидкого форварда, повторюся, дуже не вистачало.

- Чого або кого ще не вистачало?


- Реалізації - вона нас підводила і сьогодні, і в чемпіонаті. Тут і брак майстерності, і суперник. Динамо - це такий подразник, який надихає і пригнічує одночасно. Багато молоді дивляться на гравців Динамо немов на богів. Ось так і виникають м'ячі зразок першого, отриманого з нічого. Але результат - це не так важливо, тому що зараз головне зігратися, притертися.

- З основним складом визначеність є? Логічно допустити, що вийшли в першу годину гри і є умовна основа.


- Я ніколи не ділю. Кажу гравцям: беріть, доводьте. У мене грають всі: як молоді - он Буяльський зіграв майже всі матчі, так і ветерани, адже не можуть грати або ті, або ті. Плюс багато залежить від суперника: проти одних виходимо, наприклад, з двома опорниками, проти інших - граємо інакше. Пам'ятаєте, як Моуріньо проти Барселони випустив трьох опорників і переграв суперника? Красень, сильний тренер! Звичайно, нам багато чого не вистачає. В захисті, наприклад, щоб стримувати таких форвардів, як Мбокані, Ідейє, Гусєв - їх стартова швидкість вище, ніж у наших оборонців. Доводиться шукати ходи: грати з зазором, використовувати подвійну страховку. На тлі таких суперників багато видно: будемо весь тиждень аналізувати цю гру, розбирати.

- Якщо говорити не про проблеми, а про тих, хто вас приємно здивував: кого можете виділити?

- Мбокані (посміхається).

- А з вашої команди?

- Воротар Шевченко сподобався в третьому і четвертому таймах. Кадимян мав багато моментів, але і забивати треба. Є три моменти - має бути три голи. Тоді будеш не в Говерлі грати, а в Динамо, Шахтар, Дніпро або Барселоні. Правильно Олег Володимирович каже: "Якщо б вони могли - грали б в Барселоні". Повністю з ним згоден. У швидкості та індивідуально ми, звичайно, програвали, не вистачало щільності. Втім, для себе я бачу, як підсилювати гру. Я сподіваюся, ще візьмемо вільного агента: центрального захисника, бажано швидкого. Впевнений, ми його знайдемо.

- Кого зараз переглядаєте?

- Завтра, можливо, приїде один захисник, але прізвища називати поки що не хочу.

- Бачив, що Хомин сьогодні грав. Яка з ним ситуація?


- Так, він у нас перебуває, плануємо укласти контракт. Я з ним добре знайомий з Арсеналу, невипадково група гравців з цього клубу до нас приєдналася.

- Як справи у Хармоні Іканде? Він прибув в Ужгород?


- Так, прибув. Цього гравця я не бачив на зборах жодного дня. Я сказав: "Якщо футболіст не хоче тренуватися, то навіщо тоді він мені потрібен в першій команді?". Нехай клуб розбирається...

- Чим він пояснив свою відсутність?

- Чоловік каже, що у нього віза не відкривалася, то грошей не платили. Якщо хоче працювати - можливість знайдеться, якщо не хоче - причина теж буде. Він класний футболіст, питань немає - він вміє робити все. Але самі бачите - він за маленький проміжок часу змінив багато клубів. Напевно, не все в порядку. Моя думка: якщо він розбереться з самим собою, то стане дуже класним гравцем.

- І все ж: що з ним робити будете?

- Зараз - виховний момент. У дублі буде працювати. Якщо проявить себе - двері завжди відкриті.

- Найактуальніше питання зараз: як вам бачиться ситуація з календарем і яким ви хотіли б його бачити?

- Я вже говорив, що не хотів матчів у березні взагалі. Я хотів перенести березневі гри на червень, попередньо звернувшись до ФІФА, щоб вони дозволили нам таке з-за форс-мажору. Так, наші гранди втратили б кількох гравців, але вони були б, в цілому, в рівному положення: без хорватів в Динамо, Шахтар, Дніпро. Тим більше, що всі чотири гранди мають по два склади. Так виходить, що квітень буде дуже напруженим: у нас немає двох складів, нам би на один знайти, але нічого - будемо підключати молодь. І все ж, я вважаю, що в такій ситуації, коли йде агресія, коли хочуть розділити країну на дві частини, - не до футболу має бути.

- Наскільки серйозна фінансова нестабільність в Говерлі, і яким чином вона впливає на команду?

- В країні зараз така ситуація. Затримки є у всіх професіях: і медикам, і педагогам, і вам, журналістам, думаю, теж платять не завжди в строк. Такі реалії. Було б спокійно і нормально - ніхто б про це не говорив. Взагалі, нічого страшного. Я вірю родини Шуфричів, Нестор Іванович - людина дуже серйозна, я з ним буквально сьогодні спілкувався. Впевнений, що всі питання будуть закриті.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp