Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У найближчі роки у світі стане холодніше - вчені

11 червня 2017 р., 20:49

При цьому загальна тенденція глобального потепління збережеться.

Представник Всесвітнього фонду дикої природи вважає, що середня світова температура повітря у 2017-2018 роках трохи знизиться, при цьому загальна тенденція глобального потепління збережеться, заявив керівник програми "Клімат й енергетика" WWF Росії Олексій Кокорін, пишуть РІА Новости."У кліматичного явища "Ель-Ніньо" (коливання температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану) була одна фаза, тепер настає протилежна фаза, коли тепло повертається назад в океан з більш нагрітої атмосфери. Відповідно 2017 і 2018 роки напевно будуть по наземній температури повітря холоднішими, ніж 2015 і 2016 роки, але, швидше за все, трохи вищими 2013 і 2014 років ", - сказав Кокорін.

За його словами, такі коливання дуже помітні, якщо дивитися по температурі півкуль - у Південній спостерігаються сильні перепади, в той час як у Північній вони більш згладжені. При цьому в середньому мова йде про зміну світової температури за рік на 0,15 градуса."Середня світова температура приповерхневого шару повітря після 2013-2014 року досить різко стрибнула вгору, позаяк на відносно повільне антропогенне потепління наклався потік тепла з океану в атмосферу через явище "Ель-Ніньо". Воно почалося влітку в Південній півкулі у 2015 році і закінчилося у 2016 році", - пояснив представник WWF."Це явище дуже непогано вивчене в Південній півкулі - там виходить періодичність посуха-повінь-посуха-повінь. У Північній все набагато більш опосередковано", - заявив Кокорін.Нагадаємо, що в червні літня жінка на смерть замерзла в Санкт-Петербурзі на автобусній зупинці.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp