Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Через негоду врожай полуниці скоротився на 70%

14 червня 2017 р., 13:25

За словами українських виробників

Внаслідок весняних заморозків, урожай полуниці в цьому році склав всього лише 30% від очікуваних обсягів.

Про це повідомляє agrostory.com.

Урожай ягід скоротився на 70%, незважаючи на дотримання всіх необхідних умов вирощування рослин. Правильний догляд для полуниці дуже важливий, проте кількість врожаю ягід, перш за все, безпосередньо залежить від погодних умов.

«Кількість полуниці залежить від погодних умов. Якщо рік урожайний, то отримуємо багато ягід. Все залежить не від нас, а від Бога. Бувають кислотні дощі, град, заморозки. Ось в цьому році ми зібрали тільки 30% полуниці, тому і ціни піднімаються, не стоять на місці», — зазначає Надія Павлінчук, власник плантації в Закарпатській області.

Таким чином, за словами учасників ринку, сьогодні пропозиція полуниці в Україні обмежена. У той же час, попит на зазначену продукцію повільно зростає, через що починають рости і ціни на неї.

«Зараз полуницю купують погано, тому що, в першу чергу, людям не підходить вартість. На жаль, в країні важко з фінансами. Ті, хто вклали гроші в полуницю, не витягли навіть чверті. Це пов'язано з тим, що потрібно платити співробітникам за обробку, за паливо. Це великі вкладення, які зараз не окупаються», — пояснює Надія Павлінчук.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp