Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Підписали Меморандум щодо вирішення проблеми безпритульних тварин

14 червня 2017 р., 15:01

В Ужгороді

Меморандум між виконавчим комітетом Ужгородської міської ради і ТОВ «Чотири лапи Україна» підписали сьогодні міський голова Богдан Андріїв та директор цієї зоозахисної організації Олександра Лісчишина. Документ визначає засади співпраці у вирішенні проблем безпритульних тварин в Ужгороді.

Команда із шести фахівців представництва міжнародної організації з кінця травня працює в обласному центрі Закарпаття – проводять безкоштовну стерилізацію, щеплення від сказу, ідентифікацію та реєстрацію собак-безхатченків.Як повідомила Олександра Лісчишина, в Ужгороді задіяна мобільна клініка та двоє ветеринарів, двоє ловців, адміністратор і людина, яка доглядає за тваринами. Значну допомогу надають захисники з ГО «Барбос».

Попереду ще близько тижня роботи, а вже простерилізовано більше 90 собак. Усіх, як розповіла Олександра Лісчишина, відловлювали виключно гуманними методами, вручну. Чотирилапі взяті на облік, мають блакитну бірку на вусі. До речі, представниця міжнародної організації відзначила, що і досі в Ужгороді чимало собак із бірками, які причепили під час подібної кампанії у 2013 році. Отже, тварини добре себе почувають, живуть у звичному середовищі, але, головне, не принесли потомство, яке б поповнило кількість безпритульних тварин на міських вулицях. Загалом, враховуючи акції і 2013 року, і нинішню, орієнтовно 90% собак-безхатьків тепер в Ужгороді будуть стерилізовані.



Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв подякував захисникам тварин за роботу, яку проводять на волонтерських засадах. «Безпритульні собаки на вулицях – значною мірою наслідок недобросовісного ставлення людей, які не дбають про тварин, викидають їх, як набридлі іграшки. Такі собаки не лише мучаться на вулицях, а й є небезпечними – стають агресивними, хворіють, – наголосив Богдан Євстафійович. – Представники «Чотирьох лап» уже вдруге приїхали в Ужгород і ми вдячні, що вони небайдужі до тварин та допомагають нашому місту. Діяльність українського представництва міжнародної організації допомагає також виховувати молодь, адже відповідальність і любов – найважливіші фактори у ставленні до тварин. Я сам маю трьох собак і категорично не сприймаю жорстокого ставлення до тварин, варварських методів знищення. Міська влада і надалі надаватиме всіляку підтримку, допомогу і сприяння захисникам тварин. Дякую також усім, хто долучається до постійної допомоги тваринам, якими опікується громадська організація «Барбос» у міському притулку».

Олександра Лісчишина також подякувала ужгородцям за сприяння їхній роботі, допомогу при відлові. У багатьох інших містах, відзначила, доводилося стикатися з нерозумінням.

«Чотири лапи Україна» сьогодні також із 14 години проводить просвітницьку акцію на площі Театральній в Ужгороді – роз’яснюють про відповідальність за тварин, методи стерилізації, збиратимуть допомогу для тварин у притулку. Усі охочі зможуть обрати собі друга зі «знайд», які наразі живуть у притулку, зробити фото з велетенським, 6-метровим песиком.
Прес-служба Ужгородської міської ради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp