Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Анатолій Герей - найкращий на Чемпіонаті Європи у Тбілісі

15 червня 2017 р., 15:41

На Чемпіонаті Європи з фехтування, який триває у столиці Грузії Тбілісі, в індивідуальних змаганнях шпажистів, Анатолій Герей став найкращим серед українців. Ужгородець у підсумку посів 14 місце

Усього змагалося близько 100 спортсменів. Попередній раунд Анатолій подолав лише із двома поразками (на один укол). У першому ж бою «олімпійки» на континентальній першості ужгородець зустрівся зі своїм співвітчизником Володимиром Станкевичем, у якого виграв з рахунком 10:15. За вхід у 32-ку Анатолій виграв у чеха Павела Пітри - 15:8. Наш земляк дійшов до стадії 1/8 Чемпіонату Європи, де двома уколами поступився італійцеві Паоло Піццо - 13:15 (який у підсумку отримав срібло). Таким чином Герей зупинився на 14-му місці в підсумковому заліку - це найкращий результат серед українців (результати - ТУТ).

Загалом, всі українці зуміли подолати груповий етап турніру і потрапити в 1/64 турнірної таблиці. Втім, уже на початковій стадії туру прямого вибування збірна України зазнала перших втрат. В 1/32 фіналу зброю склали відразу двоє - лідер національної команди Богдан Нікішин та дебютант «дорослого» чемпіонату Європи Володимир Станкевич (який і програв нашому земляку).

Нікішин, який в кінці травня став переможцем Гран-прі в Боготі, несподівано поступився 21-річному іспанцеві Юлену Перейрі з рахунком 8:15. В 1/16 фіналу свій виступ завершив Максим Хворост, який не впорався з російським шпажистом Павлом Суховим, зазнавши поразки з рахунком 6:15.

Чемпіоном Європи у підсумку став француз Яннік Борель, другий - італієць Паоло Піццо, третю сходинку розділили Ніколай Новосьолов з Естонії та Сергій Ходос (Росія).

Результати українців:

14. Анатолій Герей (Україна)
24. Максим Хворост (Україна)
41. Богдан Нікішин (Україна)
45. Володимир Станкевич (Україна)Попереду в українських мушкетерів командні змагання, які триватимуть 16 червня (онлайн результати будуть доступні ТУТ)

Кілька миттєвостей зі змагань від Augusto Bizzi, FIE




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp