Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ООН: Число жертв на Донбасі зросло на 74%

21 червня 2017 р., 19:53

Політичної волі для завершення конфлікту бракує, сказав комісар організації.ООН фіксує на Донбасі різке зростання числа загиблих і поранених серед мирного населення у 2017 році.

Про це заявив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хуссейн, передає РІА Новини.Посилаючись на дані моніторингової місії, він повідомив про загибель 67 цивільних осіб у період з 1 січня до 18 червня. За цей же час поранення отримали 308 осіб."Це на 74% більше, ніж за такий самий період у 2016 році", - констатував Хуссейн.Він визнав при цьому, що число жертв і постраждалих зменшилося в порівнянні з 2014 і 2015 роками."

Статистика говорить про зміну природи цього конфлікту. Він посилюється, в той час як обидві сторони розташовані близько одна до одної, а важке озброєння, солдати і члени збройних груп дуже часто розташовуються в районах проживання мирного населення, поряд із цивільною інфраструктурою", - заявив верховний комісар.Він підкреслив, що тенденція до зростання порушень режиму припинення вогню вказує на нестачу політичної волі для завершення конфлікту.Раніше ООН опублікувала новий звіт про дотримання прав людини в Україні. У документі розповідається про страти і тортури на Донбасі, гуманітарні проблеми, порушення міжнародних прав і прав людини Росією в Криму, а також про відсутність прогресу в розслідуванні загибелі людей на Майдані і в Одесі 2 травня.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp