Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У понеділок поставлять крапку у "мукачівській справі"

23 червня 2017 р., 13:02

Вже 26 червня.

З 10:00 26 червня Мукачівський міськрайонний суд почне оголошувати вирок чотирьом правосекторівцям, котрі знаходяться на лаві підсудних у справі про стрілянину в Мукачеві влітку 2015.2 роки від початку розслідування та судової тяганини. 

Як і більшість ЗМІ, ТСК (Тимчасова слідча комісія) Верховної Ради України, яка займалась розслідуванням інциденту, вважають задіяними у конфлікті щонайменше три сторони, серед яких і правоохоронці. Проте, Генпрокуратура вперто не бачить (або ж робить вигляд, що не бачить) винуватців, окрім добровольців ДУКу, і називаючи "Правий сектор" злочинним угрупуванням, приписує їм ряд злочинів як по Мукачеві, як у випадку з Бурчею, Горбенком, Деяком та Мунчаком, так і по "злочинах" майданівських часів, як у випадку з Олександром Сачком.На судових дебатах прокурор запросив визнати ДУКівців винними за всіма інкримінованими їм статтями, призначити максимальне покарання за найтяжчою (ст. 257 ККУ "Бандитизм") - 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Адвокати ж просили виправдати по кожній статті.Кілька тижнів судді перебували у нарадчій кімнаті, а 26 червня вийдуть, щоб проголосити остаточний вирок. На вагах - справедливість і долі чотирьох молодих добровольців.Вся Україна слідкуватиме за тим, який же буде вирок, адже це вирок не тільки для четвірки обвинувачених. Те, що прозвучить у залі суду, стане вироком для всього "Правого сектору", бо якщо Бурчу, Горбенка, Деяка та Мунчака, як просить прокуратура, визнають винними в участі в "злочинній банді" "Правий сектор", то посилаючись на цю ухвалу, можна буде арештовувати кожного правосекторівця з усієї України за "бандитизм".Тож 26 червня, о 10 годині в приміщенні Мукачівського міськрайонного суду (вул. Льва Толстого, 13) відбудеться проголошення вироку у "мукачівській справі". Онлайн трансляція здійснюватиметься на сайті суду: http://mkm.zk.court.gov.ua/sud0707/Долучайтеся до підтримки добровольців та до висвітлення події, ажде в цей момент вирішуватиметься їх доля.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp