Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У США торнадо пошкодив десяток літаків

24 червня 2017 р., 11:02

У тому числі президентські

У штаті Небраска на базі ВПС торнадо пошкодив два з чотирьох "літаків судного дня" E-4B. Крім того, вітер завдав ушкодження восьми літакам-розвідникам RC-135. У США в штаті Небраска на базі Оффат десять літаків американських ВПС, в тому числі два так званих "літака судного дня" E-4B, були пошкоджені в результаті торнадо. Про це заявив представник ВПС США, передає CNN. 

За його словами, інцидент стався минулого тижня, 16 червня, але відомо про це стало в суботу, 24 червня. Як зазначив представник військових, пошкодження не завадять E-4B виконати свою місію в разі знищення наземних пунктів управління. Крім того, торнадо були пошкоджені вісім літаків-розвідників RC-135. Також вітер повалив дерева та пошкодив будівлі на базі ВПС США. 

Як розповів представник військових, літак "судного дня" є одним з головних командних центрів для президента, міністра оборони і начальників штабів. E-4B захищений від електромагнітних хвиль і оснащений сучасними системами і засобами зв'язку. Їх готують на випадок, коли наземні структури управління не зможуть здійснювати свої функції. Літак захищений від наслідків ядерного вибуху. На борту можуть перебувати понад сто осіб. 

Один з чотирьох "літаків судного дня" завжди готовий до вильоту і може піднятися протягом декількох хвилин. Всього на базі Оффат чотири літаки "судного дня". Один з них знаходився поза базою під час торнадо.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp