Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Екс-голову Нафтогазвидобування тримали у полоні і на Закарпатті

24 червня 2017 р., 17:50

Про це говорить сам викрадений

З 3-х років у полоні, які за словами Олега Семінського супроводжувалися катуваннями та знущаннями, він також провів на Закарпатті.

Про це екс-голова Нафтогазвидобування розповів у останньому інтерв’ю Українській Правді, а раніше – Дзеркалу Тижня, уточнивши деталі свого викрадення та утримання в Карпатах.

Олега Семінського викрали у лютому 2012 року, на тлі війни за компанію, яку він тоді очолював і яка володіла ліцензіями на видобуток газу на найбільш крупних нафтогазових родовищах у країні. За контроль над компанією у різні часи зійшлися одіозні Микола Рудьковський та Нестор Шуфрич, а також олігархи Рінат Ахметов та Петро Порошенко, а також Віктор Медведчук та оточення Віктора Януковича.

– Через полтора года плена, в середине лета 2013 года меня перевезли в Закарпатье. Там уже не применяли физического насилия. Там я впервые увидел себя в зеркало за 1,5 года. В Закарпатье меня держали в комнате, где вдоль стены комнаты была труба, было окошко для подачи пищи, была кровать, туалет и метровый трос. Я был закован, но я уже мог стоять. Потом я уже начал отжиматься и потихоньку приводить себя в порядок, – розповів Олег Семінський у інтерв’ю УП. На уточнююче запитання, чому екс-очільник Нафтогазвидобування вирішив, що він на Закарпатті, той зауважив:

– По говору определил. И по другим признакам. Например, позже мне удалось выпросить несколько газет. Они мне привезли "Комсомольскую правду". Открываю середину газеты а там реклама львовского кинотеатра имени Коперника Более того, переворачиваю газету – друкарня города Львов. Позже я подсмотрел пакет с надписью "Барва" – во Львове есть такая сеть супермаркетов.

У прямій мові Олега Семінського помітна плутанина, адже що львівський слід має до Закарпаття – не зрозуміло.

А ось що він розповідає у минулорічному інтерв’ю Дзеркалу Тижня про цей фрагмент свого викрадення:

– …Після того, як мене кілька разів перевозили, якийсь час мене утримували, швидше за все, під Гостомелем — було чути звуки лопаті вертольота. Також за непрямими фактами я визначив, що останні 2,5 року примусового ув'язнення мене утримували на ланцюзі, скоріше за все, спочатку у Львівській, а потім у Закарпатській областях. Але перед тим, як туди перевозити, відібрали зубну щітку та всі наклейки від пакетів, які я намагався зберегти як докази, – пояснює Семінський. – На моє переконанням, мене спеціально перевезли в Карпати, щоб я думав, що до викрадення причетний Шуфрич. Але це малоймовірно. А те, що я перебував у районі Карпат, визначив за багатьма ознаками. Для себе я склав перелік із 26 ознак того, що перебуваю в Західній Україні. Це й діалект злочинців, які вартували мене, один розмовляв навіть польською, і реквізити "Комсомольской правды", яку мені через півтора року все-таки стали давати, — надруковано у львівській друкарні, і упаковка якогось печива до Великодня, виробленого у Львові, з якої я акуратно зняв наклейки в надії зберегти відбитки пальців, і багато чого іншого. Але перед тим як мене звільнити, це все відібрали.

Сьогодні Олег Семінський намагається відновитися на посаді через суд, але поки не надто вдало.
Mukachevo.net, фото УП

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp