Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Схему привласнення коштів викрили на Закарпатті (ФОТО)

28 червня 2017 р., 09:55

Сумні реалії

 

На Закарпатті у ході розслідування діяльності одного з державних підприємств області викрито протиправну схему привласнення коштів державного підприємства, а також ухилення від сплати податків на мільйон гривень

Прокурорами відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Закарпатської області спільно з працівниками Головного управління Державної фіскальної служби в Закарпатської області викрито протиправну діяльність службових осіб державного підприємства, які вчинили привласнення коштів державного бюджету, а також ухилилися від сплати податків.
Завдяки ефективному процесуальному керівництву прокуратури Закарпатської області встановлено злочинну схему привласнення коштів від реалізації продукції службовими особами державного підприємства, які за попередньою змовою та використовуючи в ланцюгу реалізації суб’єктів господарювання, що мають ознаки фіктивності, фактично здійснювали вивіз такої поза обліком.
Крім того, дії вказаних осіб щодо фіктивного придбання комплектуючих для виготовлення продукції та реалізації її поза обліком призвели до ненадходження до бюджету податків в сумі близько мільйона гривень.

З метою запобігання незаконній діяльності 26.06.2017 у ході проведених обшуків на території кількох областей виявлено та вилучено готову продукцію, необліковану сировину на суму близько 1,3 мільйона гривень, фінансово-господарські документи, чорнові записи та інше.
За даним фактом слідчим управлінням головного управління державної фіскальної служби України в Закарпатській області розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення чи розтрата майна за попередньою змовою групою осіб, які караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років), а також за ч. 1 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків,- карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).
На даний час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, призначено відповідні експертизи щодо можливості використання такої продукції у військовій сфері, а також проводиться перевірка фактів можливого її вивезення за кордон.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp