Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Тячеві планують збудувати асфальтний завод

28 червня 2017 р., 19:40

Така інформація з’явилася на сайті міськради

27 червня на офіційному сайті Тячівської міської ради оприлюднили заяву про наміри ПП «СТІК» (м.Ужгород, вул.Малинова, 25) щодо будівництва асфальтного заводу у промисловій зоні м. Тячів по вул.Залізничній (колишня Пролетарська), 34.Як йдеться у повідомленні, закарпатська дорожня фірма ПП «СТІК» має наміри розробити проектно-кошторисну документацію будівництва асфальтобетонного заводу за адресою: м.Тячів, вул.Залізнична, 34 з метою забезпечення будівельними матеріалами, необхідними для покращення логістичної інфраструктури м.Тячів і Тячівського району.

Інвестор – Приватне підприємство «СТІК». Замовник – Приватне підприємство «СТІК». Юридична адреса - Закарпатська обл., м.Ужгород, вул.Малинова, 25.

Соціально-економічною необхідністю планованої діяльності є реалізація потреби держави і Тячівської громади, зокрема, у створенні сучасної логістичної інфраструктури та впровадження у її розбудову інноваційних технологій. Ця необхідність надзвичайно актуалізується в наш час тому, що від мережі та стану доріг безпосередньо залежить не тільки забезпечення руху вантажо- і пасажиропотоків, безпека перевезень пасажирів і вантажів, соціально-економічне зростання територіальних суспільних систем різного ієрархічного рівня та їх просторовий розвиток, але й рівень забруднення навколишнього середовища викидами відпрацьованих газів автомобільних двигунів. У світовій логістичній інфраструктурі на даний час починають впроваджуватись сучасні інноваційні і технологічно новітні проекти. На превеликий жаль, не дивлячись на надзвичайно високий рівень технологічності і екологічності, новітні проекти надзвичайно дорогі для впровадження і потребують значних капітальних вкладень. Чого не може дозволити собі сучасний рівень розвитку інфраструктури м.Тячів. 

А тому, самим ходовим, хоча і небезпечним для довкілля і здоров’я людей, є асфальтобетонне покриття. Асфальтобетонний завод на базі асфальтозмішувальної установки ДС 185637 є сучасним виробництвом із використанням мікропроцесорної системи управління і забезпечує оптимально економний режим роботи, підвищує культуру виробництва, надійність безвідмовної роботи обладнання та зводить до мінімуму антропогенний вплив на навколишнє середовище, а тому дозволяє розробити документи та провести зменшення санітарно-захисної зони із 1000 м до 500 м. Установка виготовлена у кліматичному виконанні V-ї категорії для роботи при температурному режимі навколишнього середовища від 0 до 43 град. С. 

У межах санітарно-захисної зони радіусом в 500 м асфальтозмішувальна установка дозволяє створити експлуатаційні умови із мінімальним впливом на складові навколишнього середовища (техногенного, соціального та природного – атмосфера, водне середовище та грунти). Вона не призводить до змін мікроклімату, фауни та флори. Рівень шуму і вібрації, які створює запроектоване обладнання, в радіусі до 500 м від обладнання заводу не перевищують допустимих норм згідно ДСН 3.3.6.037-99 «Санітарні норми виробничого шуму, ультразвуку та інфразвуку».

Запроектована реконструкція адмінбудівлі та встановлення асфальтозмішувальної установки ДС 185637 у виробничій зоні м. Тячів розміщується на земельній ділянці площею 1,1082 га, що на праві договору оренди надана ПП «Стік» Тячівською міською радою.

Згідно рішення Тячівської міської ради зібрано вихідні технічні умови щодо будівництва у відповідних службах та проведені розрахунки, необхідні для отримання містобудівних умов та обмежень.

Будівництво асфальтобетонного заводу буде проводитись згідно проектно-кошторисної документації та технологічних карт ліцензованою підрядною організацією.

Оптимальна потужність, яку може розвивати технологічне обладнання ДС 185637, становить 45-52 тонни асфальтосуміші у годину.

До складу асфальтозмішувальної установки входить:
- змішувальний агрегат;
- агрегат готової суміші;
- агрегат мінерального порошку;
- бітумосховище;
- склад вихідної сировини.

Джерелом тепла є два газові пальники.

ПП «СТІК» згідно рішення виконавчого комітету Тячівської міської ради уклало угоду із спеціалізованим підприємством на вивіз твердих побутових відходів та утилізацію інших відходів І-IV класу небезпеки.

Потреби в затратних природних ресурсах в процесі будівництва і експлуатації асфальтозмішувальної установки ДС 185637 наступні:

земельних - площею 1,1082 га,
сировинних - при будівництві - видобуток і розробки відсутні;
при експлуатації – згідно угод із ліцензованими видобудівними організаціями;
енергетичних - При будівництві – до 30кВт;
При експлуатації – до 215кВт. Згідно угоди із Тячівським РЕМ та технічними умовами на виділення електроенергії;
Водних – При експлуатації максимально для задоволення санітарно-побутових потреб. Водопостачання згідно проекту і угоди із Тячівським ВУЖКГ.
Водовідведення – згідно угоди із ВУЖКГ.
трудових – При будівництві до 25 робітників.
При експлуатації – до 25 робітників

Транспортне забезпечення в період будівництва буде здійснюватись генпідрядною будівельною організацією.
Розташування, будівництво та експлуатація асфальтозмішувальної установки ДС 185637 не створить погіршення умов проживання населення.

Екологічні та інші обмеження планованої діяльності за варіантами:

повітря - здійснення викидів забруднюючих речовин в межах санітарно-захисної зони радіусом 500 м очікується як нормативне, що дозволяє, враховуючи, що асфальтозмішувальна установка ДС 185637 комплектується новітнім обладнанням автоматизації та комп’ютеризації, ефективним рукавним пилогазоочисним устаткуванням, розробити документи та провести ходатайство перед Міністерством охорони здоров’я щодо зменшення межі санітарно-захисної зони до 500 м від джерел викидів.
водне – при будівництві – забір води і скид забруднених вод не відбувається. Вода тимчасово привозна.
Під час експлуатації – кількість води, що використовується - згідно угоди із Тячівським ВУЖКГ.

відходи – Будівельні відходи будуть використовуватись для благоустрою території та під'їзних шляхів.

Тверді відходи І- ІV класу небезпеки – згідно угоди із спеціалізованим підприємством.

На промислові та житлово-цивільні, наземні і підземні споруди, соціальну організацію території, пам’ятки архітектури та інші елементи техногенного середовища запроектований об’єкт не впливає та не знаходиться відповідно у зоні впливу на дані об’єкти.

Стан навколишнього середовища навколо об’єкту планованої діяльності (в процесі монтажу та експлуатації) повністю відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Вплив на клімат та мікроклімат, атмосферне повітря, водне середовище, грунти в межах нормативного. Рослинний та тваринний світ, природоохоронні об’єкти – відсутні.

Вплив на соціальне та техногенне середовища – позитивний.

Громадські обговорення заяви про наміри проведуть 28 липня 2017 року, об 10 год. к.ч., у залі засідань Тячівської міської ради. З попередніми матеріалами можна ознайомитись у першого заступника голови Тячівської міської ради.

Пропозиції та зауваження у письмовому вигляді просять направляти у міську раду за адресою: м. Тячів, Шевченка, 2, каб.8 (відділ містобудування та архітектури) – не пізніше, ніж за 5 робочих днів до проведення обговорення.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp