Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття готується до Дунаю

29 червня 2017 р., 08:41

День Дунаю є спільним європейським заходом, який відзначається щорічно в кінці червня в 14 країнах басейну річки під егідою Міжнародної комісії з захисту р. Дунай.

В Україні ж це свято традиційно відзначається на Закарпатті, де протікає найбільша його притока – Тиса. Це масштабне дійство проводиться вже 11 рік поспіль і тепер відбудеться 1 липня в Тячеві.

Цьогоріч День Дунаю заплановано провести спільно з Румунією, оскільки у 2017-му святкується 25 років встановлення дипломатичних відносин між Україною та цією державою. Родзинкою свята стане конкурс на краще селфі-відео «Моє життя і Тиса». За його умовами, учасникам треба зняти відео (до 1 хв.) про себе та Тису. Це може бути театралізоване дійство, побажання річці, улюблене місце тощо. Найбільш креативні роботи отримають призи й будуть продемонстровані в усіх дунайських країнах. Під час урочистостей переглядатимуть заздалегідь подані матеріали, номіновані на «Аква-Оскар», який вручать переможцям конкурсу.

Окрім того, на учасників свята – школярів Тячівської об’єднаної громади чекає квест: «Мандрівка Тисою та Дунаєм до Чорного моря», виступ тисяйських послів від румунської молоді, розпис «муралу» (художньої картини на стіні одного з будинків) у Тячеві та конкурс на найбільше зібраних пластикових пляшок.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp