Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На рішення ЦВК про призначення перших виборів чекають 120 об’єднаних громад. У тім числі й Баранинська (ФОТО)

1 липня 2017 р., 10:46

Сьогодні на розгляді у Центральній виборчій комісії знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших виборів місцевих голів та депутатів у 120 об’єднаних територіальних громадах, до складу яких увійшли 576 колишніх місцевих рад.

Найбільше таких об’єднаних громад у Дніпропетровській - 16, Чернігівській – 12, у Черкаській – 11, у Полтавській – 10, у Житомирській – 8, у Херсонській та Волинській – по 7, у Кіровоградській області – 6 ОТГ, та одна у Закарпатській – Баранинська ОТГ, яку складатимуть села Баранинської, Великолізівської, Холмецької та Яроцької сільрад – усього 7 населених пунктів.

Станом на 1 липня, на фінальних стадіях формування в Україні знаходиться 211 об’єднаних громад: 120 ОТГ чекають на рішення ЦВК, для 5 ОТГ облдержадміністрації готують звернення до ЦВК, 56 ОТГ приймають остаточні рішення про об’єднання, 30 ОТГ чекають на висновок ОДА.

Загалом в Україні протягом 2015-2017 років створено 413 об’єднаних територіальних громад, до складу яких увійшла 1971 колишня місцева рада, а площа, яку охоплює реформа децентралізації в Україні, вже перевищує територію Угорщини або Португалії. На Закарпатті діє 5 об’єднаних територіальних громад у складі колишніх 16 місцевих рад та 28 населених пунктів.

Уряд прийняв бюджетну резолюцію, яка засвідчила просування реформи і її можливості у збільшенні бюджетів місцевих громад. Так, на 2017-й рік закладено 170 млрд гривень доходів місцевих бюджетів, на 2018 – 248 млрд, на 2019 – 270 млрд гривень, на 2020 – 284 млрд гривень. Тобто сьогодні об’єднані громади мають можливість працювати ефективно, планувати і реалізувати проекти, які покращують якість інфраструктури ОТГ і місцевого самоврядування, а головне – докорінно міняють якість життя людей.





 Закарпатське РВ АМУ

Схожі новини

У об’єднаних громадах будуть перевибори
На Тячівщині проведуть місцеві вибори в об’єднаних громадах
Вже дуже скоро наші села нічим не відрізнятимуться від сіл у сусідніх з нами європейських країнах, - переконаний Баранинський сільський голова Юрій Марусяк
Потенційна Великобичківська селищна ОТГ – одна з найперспективніших селищних громад Закарпаття (ФОТО)
На Тячівщині 6 сіл об’єдналися, аби діяти разом (ВІДЕО)
Рахівщина на порозі реального об'єднання територіальних громад та затвердження Схеми просторового планування району: тіні з минулого
Громади наростили надходження від плати за землю
Як на Закарпатті вирішити проблему кваліфікації посадовців у радах територіальних громад
Олег Лукша: «Доля Карпатського Єврорегіону нині залежить від справжніх еліт і громадськості Закарпаття»
АМУ розпочинає серію вебінарів для органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp