Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Екс-регіонал Бушко відвідав конгрес русинів (Фото)

2 липня 2017 р., 19:30

Цієї суботи у хорватському місті Осієк

Завершився черговий немасштабний і не помічений як в Україні, так і світовою спільнотою так званий "Світовий конгрес русинів".

Дійство не відзначилося нічим особливим, окрім того, що в боротьбі за право очолювати цю організацію голова Крайового общества русинів Микола Бобинець програв представникові від Угорщини Штефану Лявинцю, який на два наступні роки вдруге обійняв пост керівника Конгресу, а одночасно й голови СРР.

Окрім того, як сталот зрозумілим з зібрання, невирішеним залишається питання "русинської" символіки тоді як "русини" Закарпаття використовують прапор, створений для сепаратистів у Москві паралельно з кримським і гагаузьким, в інших країнах місцеві русинські громади використовують інші прапори.

Окрім того, "СКР" зробив чергове звернення до ООН, Ради Європи про визнання підкарпатських русинів окремою національною меншиною.

Утім, найцікавішою і найпоказовішою є участь в "конгресі" колишнього першого заступника голови Закарпатської ОДА, а згодом - нардепа від Партії регіонів Івана Бушка, який є власником одного з закарпатських ЗМІ, що вирізняється системною підтримкою політичного "русинства".



zakarpattya.net.ua
галичанин 02.07.2017 18:13 IP: 34.173.195.91
А що Бушку є така заборона пудтримувати своіх Ба защо

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp