Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Формуватимуть «Українсько-словацький міжнародний центр інновацій і трансферу технологій»

2 липня 2017 р., 19:55

Науковці УжНУ та Кошицького технічного університету

 

У п’ятницю, 30 червня, в УжНУ відбулося спільне засідання представників українсько-словацького «Меморандуму про співпрацю», підписаного 20 березня 2017 року в м. Кошице.

У його роботі взяли участь проректор із наукової роботи УжНУ професор Ігор Студеняк, радник Голови Національної науково-технологічної асоціації України Юрій Сенюк, проректор з інновацій і трансферу технологій, професор Кошицького технічного університету Антон Чижмар та проректор із зовнішньоекономічних зв’язків, професор Владімір Модрак, директор Наукового парку КТУ, доцент Франтішек Якаб, Віце-президент Торгово-промислової палати України, президент Закарпатської ТПП і співголова українсько-словацької ділової ради Отто Ковчар, радник групи стратегічних радників при Прем’єр-міністрі України Олександр Шкурла.

У ході засідання було обговорено концепцію Проекту формування «Українсько-словацького міжнародного центру інновацій і трансферу технологій» та першочергові практичні кроки по підготовці «дорожньої карти» по формуванню Центру, а також узгоджено спільні дії з розробки міжнародної грантової підтримки Проекту.

Сторони погодилися із загальною концепцією формування «Українсько-словацького міжнародного центру інновацій і трансферу технологій», як робочим документом. Вирішено здійснити першочергові кроки формування Центру, зокрема,сформувати спільну програму діяльності, розробити план організаційно-технічних заходів по реалізації Програми та пропозиції щодо організаційно-правових форм інноваційно-інвестиційної інфраструктури по підтримці і реалізації програми транскордонної співпраці Центру.

Сторони Меморандуму повинні підготувати пропозиції для міждержавної підтримки Центру у рамках програми ЕРАЗМУС+, а також грантової підтримки інноваційних проектів по пріоритетних напрямах Програми, та провести у листопаді спільну конференцію з обговорення усіх напрацьованих питань щодо реалізації Проекту створення Українсько-словацького міжнародного центру інновацій і трансферу технологій (Кошице-Ужгород).

Відповідний протокол своїми підписами скріпили проректор з наукової роботи УжНУ Ігор Студеняк , проректор Кошицького технічного університету Антон Чижмар та радник Голови Національної науково-технологічної асоціації України Юрій Сенюк.
Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp