Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські депутати встановлять ліміт спецвикористання природних ресурсів

4 липня 2017 р., 10:20

Місцевого значення

Це забезпечить державне управління у сфері охорони навколишнього природного середовища в питанні раціонального використання та відтворення рослинного світу з можливістю наповнення місцевих бюджетів.

На розгляд депутатам облради вноситься проект рішення "Про внесення змін до Порядку встановлення лімітів спеціального використання природних рослинних ресурсів місцевого значення у Закарпатській області".

Дія цього проекту рішення облради направлена на забезпечення раціонального науково обґрунтованого використання природних ресурсів місцевого значення, шляхом встановлення лімітів спеціального використання природних ресурсів, що надасть можливість органам місцевого самоврядування як власникам цього ресурсу здійснювати спеціальне використання природних рослинних ресурсів на їх власній території, що є економічною основою їхньої діяльності. Спеціальне використання буде здійснюватися за дозволами відповідних органів місцевого самоврядування суб'єктами господарювання з метою отримання прибутку від реалізації цих ресурсів або продуктів їх переробки в межах лімітів їх використання. Збір за спеціальне використання природних ресурсів місцевого значення зараховується у повному розмірі до відповідних місцевих бюджетів по місцю здійснення збору.

З прийняттям зазначеного проекту рішення обласної ради буде спрощено процедуру встановлення лімітів природних рослинних ресурсів місцевого значення та затверджено ліміт спеціального використання природних ресурсів місцевого значення у 2017 році на території Закарпатської області, що забезпечить державне управління у сфері охорони навколишнього природного середовища в питанні раціонального використання та відтворення рослинного світу з можливістю наповнення місцевих бюджетів.

Проект рішення обласної ради не потребує додаткових фінансових витрат. Позиція місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування направлена на прийняття рішення обласної ради для здійснення держуправління у сфері охорони, використання та відтворення рослинного світу як економічної основи розвитку області.

Проект рішення обласної ради має регіональний аспект, спрямований на збереження рослинного світу, шляхом встановлення науково обґрунтованого раціонального використання природних ресурсів.

Внесення змін до рішення обласної ради від 28.05.2015 №1262 "Про Порядок встановлення лімітів спеціального використання природних рослинних ресурсів місцевого значення у Закарпатській області" дасть змогу спростити процедуру встановлення лімітів природних рослинних ресурсів місцевого значення та затвердити в установленому порядку ліміти спеціального використання природних ресурсів місцевого значення на території Закарпатської області.
Прес-служба Закарпатської облради

Схожі новини

Закарпаття відвідала делегація китайської провінції Юньнань (ФОТО)
Реалізація заходів регіональної стратегії сприяє збалансованому розвитку Закарпаття
Обласні обранці обговорили стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території краю за 2017 рік
Закарпатські обранці – «за» збереження українських лісів
Парламентарів України закликають внести зміни до законодавства у частині запобігання незаконному експорту деревини паливної
Закарпатські депутати прийняли звернення про повне припинення торгівельних відносин з Росією
Депутати облради обговорять практичну реалізацію Концепції «Нова українська школа»
Для задоволення потреб національних меншин краю
Депутати облради затвердять зміни до обсягу доходів
Обласні обранці підтримали п’ять соціально-культурних об’єктів Перечинщини

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp