Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Міжгірщині захистилися від підтоплень (ВІДЕО)

9 липня 2017 р., 17:41

Укріпили

Невеличка річечка Дусинка початок бере десь аж за Росошами – під Бужорою та Ділом.У літню годину тиха, маловодна, схожа на струмок.А останніми роками її і взагалі можна перейти убрід в одних сандалях.Однак під час злив і осінньо-весняних паводків ця 15-кілометрова річка змінюється прямо на очах: виходить із берегів, підмиває їх і замулює низовини. Звісно, найбільше неприємностей і шкоди робить біля мостів і лавок, де чинить заглибини та вирви, схожі на провалля.

"Щось подібне залишилося після проходження цьогорічного льодоходу (початок лютого), який зносив усе на своєму шляху. Зокрема, унаслідок танення снігу, льоду та дощів, річка так розлилася, що наробила біди коло школи", – з гіркотою згадують місцеві жителі.

Коли ж льодохід вгомонився, стало очевидно, що поруйновані ділянки берега та русла річки вимагають відновлення. Та ще і якнайскорішого! До того ж не тільки у центрі Дусина, але й у сусідньому с. Росоші, які разом і складають одну адмінтеродиницю. Тож ситуацію було ретельно проаналізовано депутатським корпусом, й уже у березні взялися за роботу.

У ході обслідування комісією було рекомендовано для запобігання подальшого поглиблення берегової ерозії, вище мостового переходу виконати габіонне кріплення узбережжя. Тобто застосувати кам'яне мостіння на цементному розчині – таке собі стандартне мурування стінки. І насправді, це чимось схоже на звичайний кам'яний мурований вал. Слід сказати, що роботи виконано досить швидко.Вартість робіт склала майже 100 тис. грн.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp