Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді проводять семінар про взаємодію влади і громади

10 липня 2017 р., 15:42

Активісти громадської організації "Криворіжці"

 

Сьогодні і завтра,10-11 липня, в Ужгороді працюють активісти громадської організації «Криворіжці» – проводять семінар про взаємодію влади і громади, ефективні механізми впливу мешканців на посадовців, тренінг, навчальну гру і панельну дискусію з депутатами Ужгородської міської ради, діляться досвідом свого міста.

На відкритті заходу, який сьогодні проходить в історико-культурному центрі «Совине гніздо», голова ГО «Криворіжці», депутат Дніпропетровської обласної ради Ірина Туровська розповіла, наскільки складно у їхньому місті городянам і навіть журналістам потрапити на сесію міської ради, засідання депутатських комісій. Тому ГО працює з мешканцями, аби люди знали свої права, а особливо – з молоддю, бо майбутнє саме за нині молодими людьми, залежить, що і як вони вимагатимуть від влади і якими будуть, самі прийшовши до влади.

За словами пані Ірини, їх вразила відкритість і можливості для діалогу посадовців і мешканців, які є в Ужгороді. «Нам до вас ще дуже і дуже далеко», – зазначила і додала, що криворіжцям буде тут чому повчитися.

Заступник міського голови Ужгорода Ігор Фартушок привітав гостей міста, коротко розповів, що в обласному центрі Закарпаття багато активних людей і це дуже добре, бо дає можливість владі звіряти свої дії із запитами громади, отримувати нові ідеї щодо розвитку Ужгорода, оперативніше реагувати на проблеми, які виникають. Також для тіснішої комунікації постійно розвиваються можливості електронної демократії: лише трохи більше ніж за рік введено чимало нових сервісів для комунікації, запроваджено «громадський бюджет», відкритий бюджет, електронні петиції, продовжується доопрацювання можливостей «Кабінету ужгородця», багато напрацювань за результатами нещодавньої «Майстерні міста». «На те і щука в озері, щоб карась не дрімав»», – провів аналогію взаємин влади та мешканців Ігор Іванович.

Серед гостей із ГО «Криворіжці» також депутат міськради, помічники депутатів, ті, хто займався в «Школі молодого політика», представник студентського самоврядування вишу, працівник Дніпропетровської обласної ради та інші.

Виступила на відкритті і представник ГО «Закарпаття-Донбас», яке є партнером ГО «Криворіжці», Тетяна Хорошилова. «Я приїхала в Ужгород у 2014 році і перше, що мене вразило – справді постійний діалог влади з ужгородцями. Ми, переселенці, зверталися до міської ради Ужгорода і завжди мали сприяння. Просили земельну ділянку чи пустуючу будівлю, щоб облаштувати житло. Нам допомогли, навіть не зважаючи на те, що ми не могли надати жодних гарантій, виділили колишню котельню і ми шукаємо можливості, меценатів, аби почати переобладнання під квартири».

Уже завтра в залі Ужгородської міської ради заплановано панельну дискусію ГО «Криворіжці» з міськими депутатами.
Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp