Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Поліція Італії: мафія контролювала центр для мігрантів

15 липня 2017 р., 09:51

Понад десять років один із найбільших міграційних центрів Італії контролювала мафія, повідомляють у поліції.

Правоохоронці кажуть, що клан Арена заробляв, надаючи послуги центру на півдні Італії, і відмивав там кошти.

Повідомляють, що клан прикривався місцевою католицькою благодійною організацію, яка офіційно працювала в центрі.

У понеділок поліція у зв'язку цим арештувала 68 людей, у тому числі місцевого священика.

Копирайт изображенияREUTERSТакож поліція затримала Леонардо Сакко, керівника католицької асоціації Мізерікордія, який контролював міграційний центр Сант'Аннта Кара.

Цей центр утримує 1 500 людей.

Стверджується, що клан Арена - це частина потужного злочинного синдикату. Щорічно вони могли отримувати понад третину від 100 мільйонів євро, які виділяли на центр протягом останніх 10 років.

Поліція в Катандзаро, місті в південному регіоні Калабрія, заявила, що понад 500 агентів брали участь у арештах підозрюваних, "яких обвинувачували в належності до мафіозної асоціації, вимаганнях, незаконному носінні зброї, шахрайстві, завданні шкоди державі та крадіжках".

Арешти відбулися через два роки після того, як журнал L'Espresso оприлюднив розслідування, де повідомляли про відмивання коштів за рахунок мігрантів, які там жили.

За рік до цього заявляли, що кількість мігрантів у центрі була значно перебільшена. А ще у 2013 році під час обстеження здоров'я мігрантів, стало відомо, що їх годують невеликими порціями і простроченими продуктами.

Поліція вважає, що клан через пана Сакко отримував контракти, у тому числі для поставок продовольства.

За словами Розі Бінді, голови комісії парламенту, яка займається боротьбою із мафією, центр фактично трансформувався в операцію із "друкування грошей для організованої злочинності".

Пані Бінді вважає, що цей випадок свідчить про здатність мафії користуватися подібними ситуаціями, аби "паразитувати" на цьому.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp