Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Затвердять Виконавчий протокол до Меморандуму про співпрацю

18 липня 2017 р., 11:00

Обласні обранці

Депутати облради затвердять Виконавчий протокол №9 до Меморандуму про співпрацю між Закарпатською обласною державною адміністрацією, Закарпатською обласною радою та Кошицьким самоврядним краєм на період з травня 2017 року по травень 2018 року. Даний проект рішення вносить управління з питань розвитку місцевого самоврядування, міжнародних та регіональних звʼязків виконавчого апарату облради. У документі наголошується, що Виконавчий протокол підписується щороку під час проведення Днів українсько-словацького добросусідства. Та передбачає конкретні заходи й напрями, які планується здійснити у визначений термін з метою вирішення питань, що становлять спільний інтерес. Зокрема, йдеться про організацію, за принципом взаємного обміну, візитів керівників двох регіонів; обмін делегаціями представників органів місцевого самоврядування для вивчення та передачі словацького досвіду реформування органів місцевого самоврядування; обмін досвідом у сфері охорони здоровʼя, охорони навколишнього середовища; сприяння підвищенню ефективності використання наявного туристично-рекреаційного потенціалу двох областей; реалізації освітніх та культурно-мистецьких програм тощо.

Документом передбачена діяльність Координаційної ради з метою підготовки та узгодження пріоритетних проектів, що підтримуються Євросоюзом у рамках Норвезького фінансового механізму, Програми «SlovakAid», ENI та інших програм у період 2014-2020, співробітництво в рамках платформи ZIP щодо залучення інновацій та планування розвитку прикордонної зони SK-UA, підтримка співпраці Закарпатської області з EZUS«ViaKarpatia».

Домовлено продовжити зусилля, спрямовані на спрощення механізму малого прикордонного руху між Україною та Словаччиною, поширенню його на 50-100 кілометрів (до Пряшева та Кошице), розбудову інфраструктури в Чієрна-Соломоново.

Реалізація Виконавчого протоколу сприятиме активізації участі сторін у програмах, спрямованих на розвиток українсько-словацького співробітництва, передусім прикордонних регіонів, залучення джерел Європейського Союзу.

То ж, враховуючи вищенаведене, й пропонується затвердити Виконавчий протокол №9 до Меморандуму про співпрацю між Закарпатською обласною державною адміністрацією (ЗОДА), Закарпатською обласною радою (ЗОР)та Кошицьким самоврядним краєм (КСК) на період з травня 2017 року по травень 2018 року, підписану 13 травня 2017 року у пункті пропуску «Убля – Малий Березний».
Прес-служба Закарпатської облради

Схожі новини

Устецький край сприятиме розвитку сільських районів Закарпаття
Реалізація заходів регіональної стратегії сприяє збалансованому розвитку Закарпаття
Обласні обранці обговорили стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території краю за 2017 рік
Закарпатські обранці – «за» збереження українських лісів
Парламентарів України закликають внести зміни до законодавства у частині запобігання незаконному експорту деревини паливної
Закарпатські депутати прийняли звернення про повне припинення торгівельних відносин з Росією
Депутати облради обговорять практичну реалізацію Концепції «Нова українська школа»
Для задоволення потреб національних меншин краю
Депутати облради затвердять зміни до обсягу доходів
Обласні обранці підтримали п’ять соціально-культурних об’єктів Перечинщини

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp