Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутатські комісії продовжують вивчати матеріали третього пленарного засідання

18 липня 2017 р., 17:22

Сьомої сесії облради

Сьогодні, 18 липня в обласній раді профільні депутатські комісії продовжили вивчати матеріали третього пленарного засідання сьомої сесії.

Так, свої засідання провели три комісії: з питань агропромислового комплексу, розвитку села, адміністративно-територіального та земельного устрою, яку очолює Петро Голубка, з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту, де керівником Віктор Русин, з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення, де головує Михайло Софілканич.

Участь у їх роботі взяли в.п. голови облради Йосип Борто, керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець, а також керівники відповідних управлінь і відділів облдержадміністрації – розробники проектів рішень, що рекомендуються до порядку денного третього пленарного засідання сьомої сесії.

То ж члени комісій уважно розглянули їх, обговорили кожну ініціативу, активно ділились думками і пропозиціями стосовно нових програм у галузі земельних відносин,підтримки закладів бюджетної сфери та інфраструктури населених пунктів області.

Детально вивчали результати виконання ряду обласних програм з питань охорони здоров’я, освіти, а також внесення змін до раніше ухвалених рішень і затверджених програм, які стосуються навколишнього природного середовища, розвитку системи зв’язку, оповіщення та інформатизації цивільного захисту краю, виконання заходів зенергоефективності та енергозбереження.

Керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець ознайомив депутатів із низкою проектів рішень, що виносяться на розгляд пленарного засідання з ініціативи облради, серед яких - «Про затвердження Програми спільних дій Пряшівського самоврядного краю (ПСК) та Закарпатської обласної державної адміністрації (ЗОДА), Закарпатської обласної ради (ЗОР) на період з травня 2017 року по травень 2018 року», «Про внесення змін до деяких рішень обласної ради», а також звернення до вищих ешелонів влади з багатьох актуальних питань життєзабезпечення краю та його жителів.

Комісії підтримала презентовані ним проекти рішень, як слушні та невідкладні.

Звісно, були й такі проекти рішень, до яких депутати внесли ряд зауважень і пропозицій, як це зробила комісія з питань агропромислового комплексу, розвитку села, адміністративно-територіального та земельного устрою до Регіональної програми розвитку земельних відносин у Закарпатській області на 2017 рік з подальшим її доопрацюванням і розглядом на наступній сесії.

{g}

Комісія з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення працювала як завжди націлено допомогти закарпатцям, які того потребують за нинішніх реалій.З профільних питань зі знанням справи доповідала Ганна Морозюк – директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. В основному йшлося про стан виплати одноразової грошової допомоги хворим краянам, учасникам АТО - жителям області, про забезпечення їх житлом і про інші актуальні питання соціальної сфери краю.Вдумливо і виважено члени депутатської комісії вникали у кожне питання, що надійшло на їх розгляд, аби знайти найоптимальніший варіант вирішення. Так, у зв’язку з великою кількістю звернень громадян щодо виділення матеріальної допомоги на оздоровлення, комісія, після жвавого обговорення, рекомендувала департаменту соцзахситу населення облдержадміністрації невідкладно розробити і подати до третього пленарного засідання сьомої сесії новий календарний План асигнувань у рамках Програми «Турбота» на ці цілі. Також комісія погодила надання одноразової матеріальної допомоги 11 пораненим, травмованим, а також особам, захворювання яких пов’язано із захистом Батьківщини у розмірі 110 тисяч гривень – у цілому.

Підтримала комісія і звернення представників Закарпатського регіонального Центру соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір» Василини Марко та Олександра Сухана щодо надання фінансової підтримки установи у розмірі 50 тисяч гривень для оргрозвитку.

У цілому комісії спрацювали злагоджено і продуктивно.

Деякі питання направлено на президію облради, засідання якої відбудеться 25 липня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp