Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Суд Лондона дозволив Україні оскаржити $3 млрд у справі "боргу Януковича"

27 липня 2017 р., 14:31

Про це повідомляє прес-центр Міністерства фінансів України

"Високий суд прийняв рішення на користь позиції України щодо повного зупинення виконання рішення, винесеного у порядку спрощеного провадження, до завершення розгляду апеляційної скарги України", - йдеться у повідомленні.

У грудні 2013 року тодішній президент України Янукович домовився з президентом РФ Володимиром Путіним, що Росія надасть Україні кредит на $15 млрд через розміщення українських цінних паперів, які викупить Москва. Невдовзі перша частина цих облігацій на суму $3 млрд була розміщена на Ірландській фондовій біржі, і її й викупила Росія.

9 березня Високий суд Лондона схвалив прискорений розгляд позову Росії до України щодо євробондів на $ 3 мільярда. При цьому суддя відкинув всі аргументи української сторони у цій справі. Понад те, суд зняв з російської сторони всі звинувачення щодо політичного тиску на Україну.Голосіївський районний суд Києва наклав арешт на кредит Росії у $3 млрд та нараховані відсотки, який було надано Януковичу наприкінці його правління.У Росії наголошують на тому, що Україна повинна повернути ці кошти.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp