Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Швеції два міністри пішли у відставку через скандал з витоком даних

28 липня 2017 р., 13:28

Опозиція також вимагає звільнення міністра оборони

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен оголосив у четвер, 27 липня, про відставку міністра внутрішніх справ країни Андерса Ігемана та міністерки інфраструктури Анни Юханссон через скандал довкола витоку інформації з бази персональних даних громадян.

Шведська опозиція вимагає відставки ще й міністра оборони Петера Хультквіста, але прем'єр відмовляється звільнити його. Тому опозиція хоче висловити вотум недовіри міністру оборони після літньої перерви у роботі парламенту. "Причина нашого наміру голосувати про недовіру міністру оборони Петеру Хультквісту не змінюється", - йдеться в заяві альянсу чотирьох опозиційних партій, яку цитує Reuters.

Глава уряду заявив, що сам також не піде у відставку. "Я не маю наміру занурювати Швецію в політичну кризу", - заявив Стефан Левен на екстреній прес-конференції. Його слова наводить агенція AFP.

Шведське транспортне агентство у 2015 році без дотримання належної процедури перевірки передало обслуговування своїх електронних систем компанії IBM. Тому інформація про всі автомобілі в країні - в тому числі поліцейських, військових і спецслужб - стала доступна IT-співробітникам у Чехії та Румунії. Шведські ЗМІ також повідомляють про те, що співробітники IT-компанії отримали доступ до поліцейської інформації, зокрема, даних про кримінальні злочини або про підозрюваних у скоєнні злочинів. У 2017 році главу транспортного агентства Марію Огрен звільнили.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp