Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна може стати проммайданчиком Канади, орієнтованим на ЄС

2 серпня 2017 р., 15:48

Наразі немає реальних перспектив різкого зростання торгового обігу між Україною та Канадою

Проте, в окремих напрямках, або при застосуванні певних стратегій, обидві сторони могли б мати суттєвий зиск.

Про це в коментарі Народній Правді заявив український економіст Борис Кушнірук, за словами якого, до Угоди про ЗВТ між Україною та Канадою, яка вступила в силу з 1 серпня, потрібно ставитися, як до прояву буденної роботи дипломатів і чиновників зі створення можливостей для українського бізнесу. «Ми ще дуже довго будемо залишатися сировинною державою. Тому ми самі не можемо нічого запропонувати. І Канада нам не зможе нічого запропонувати, хіба що окрім продукції машинобудування. Нам потрібно створювати внутрішні умови, щоб виходити з сировинної ніші. І тоді отримані сьогодні умови будуть реально працювати, і давати результат для економіки», – підкреслив експерт.

Разом з тим, за словами Кушнірука, угода відкриває можливості для українського бізнесу в плані стратегічного планування, тобто, бізнес відтепер розуміє, що можливості для торгівлі є, вони покращилися, і ті, хто знайде якісь ніші, запропонує щось цікаве канадським партнерам, зможуть цими можливостями скористатися.

«Крім того, ЗВТ з Канадою створює ще одну можливість, як мінімум теоретичну. Оскільки у нас вже є зона вільної торгівлі з Євросоюзом, можливо створення канадцями в Україні проммайданчиків, орієнтованих на випуск продукції в тому числі для Євросоюзу. Цим шляхом йдуть деякі наші європейські партнери – створюють в Україні підприємства, які виробляють продукцію для ЄС. Таким же чином діють наші азіатські партнери. Створюють в Україні підприємства з тим, щоб поставляти в товари в Європу. У цьому плані Україна з її дешевою робочою силою і географічною близькістю до Європи вигідна», – зазначив український економіст Борис Кушнірук.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp