Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На користь закарпатським господиням

6 серпня 2017 р., 19:00

Топ-5 рецептів

Зараз огірки чи не найдешевші. На ринках області їх можна придбати по 5 гривень за кілограм. Господині закуповують їх цілими мішками. Ті,у кого вони ростуть вдома, охоче діляться урожаєм із сусідами та знайомими, надлишок ще й продають.
Цьогоріч огірки вродили добре, тож заготівля на зиму триває.
zakarpatpost.net пропонує Вашій увазі деякі рецепти маринування, які надіслали до редакції наші читачі.

Огірки зі спеціями
Складові: 5 кг огірків, спеції, сіль, цукор, оцтова есенція.
Спосіб приготування:
Готуємо розсіл: на літр води додаємо 2 ст.л. солі без верху, і 1 ст.л. цукру, доводимо до кипіння. Огірки слід вертикально укласти в банку зі спеціями і залити гарячим розсолом, накрити кришкою і залишити на 30 хв. Потім розсіл злити в каструлю, довести до кипіння і знову залити огірки. Перед тим як закручувати кришку – додати 1 ч.л. оцтової есенції (але не оцту), щоб огірки не вибухнули.
Огірки з червоною смородиною
Складові на трилітрову банку: 40 г парасольок кропу з насінням, 40 г цибулі, 5 г хрону, 3-4 зубчики часнику, 450 г червоної смородини (або 300 г соку смородини), 3 горошини чорного перцю, два лаврові листки.
Спосіб приготування:
Скласти в банку трави і спеції. Потім укласти огірки і залити гарячим розсолом. Для приготування необхідно 55-60 г солі на кожен літр води. Додати смородину. Прикрити банки кришками і простерилізувати у киплячій воді: трилітрові -15 хв, літрові – 8 хв.
Салат зимовий з огірками
Складові: 5 кг свіжих огірків, 1 кг ріпчастої цибулі, 300 г кропу, 200 г зелені селери, 0,5 л рослинного масла, 100 г оцту, 5 ст.л цукру, 2 ст.л солі, перець горошок, лавровий лист.
Спосіб приготування:
Огірки розрізати вздовж, а потім тонкими скибочками поперек. Нарізати зелень і цибулю, перемішати з огірками. Залишити все на 30 хвилин. У каструлю влити олію, оцет, додати сіль, цукор, прянощі і овочі. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Як тільки огірки злегка змінять колір, зняти з вогню, покласти в банки і закрити їх стерильними кришками.
Огірки по-селянськи
Складові: 5 кг огірків, коріння хрону, листя вишні та чорної смородини, зелень кропу, петрушки або селери, часник (кількість інгредієнтів і їх співвідношення можна підбирати довільно).
Спосіб приготування:
Готуємо розсіл: кладемо 60 г солі на кожен літр води і доводимо до кипіння. Огірки миємо і залишаємо у воді на 2-3 години. За цей час необхідно кілька разів поміняти воду. Часник потовкти, зелень дрібно нарізати і покласти разом з огірками в стерилізовані банки. Потім банки з огірками помістити в теплу воду і залити киплячим розсолом, прикрити стерилізованими кришками і залишити на добу при кімнатній температурі. Через годину розсіл злити, прокип’ятити і знову залити в банки. Накрити кришками і почекати 5 хвилин. Знову злити розсіл, довести до кипіння, залити в третій раз і додати в кожну банку лимонну кислоту. Закатати банки кришками.

Огірки ностальгічні
Складові: огірки, 3 зубчики часнику, 1 лист чорної смородини, шматочок листа хрону, 2 вишневих листочки, кріп, гвоздика, по 2 горошини чорного і запашного перцю.
Для маринаду: 400 мл води, 1/2 склянки 9% оцту, 4 ч.л. цукру, 2 ч.л. солі (з верхом).
Спосіб приготування:
Готуємо маринад: в воді розчинити цукор і сіль, довести до кипіння. Влити оцет, знову довести до кипіння. На дно стерилізованої банки покласти листя смородини і вишні, кріп, часник, гвоздику і перець. Щільно укласти огірки в банку. Зверху покласти лист хрону. Залити гарячим маринадом і стерилізувати протягом 7 хвилин. Закатати банки кришками.
Смачного!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp