Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Яєчний скандал" в Європі: у Бельгії тимчасово закрили 51 птахофабрику

8 серпня 2017 р., 18:45

Також близько 150 птахофабрик через забруднення яєць фіпронілом закрили у Нідерландах.

У Бельгії станом на понеділок, 7 серпня, 51 птахофабрику тимчасово закрито через підозру на забруднення яєць на цих підприємствах отруйною речовиною-інсектицидом фіпронілом. Найвищий показник забруднення становив 0,096 міліграма на кілограм, повідомили у бельгійському відомстві з контролю якості харчових продуктів FASNK. Небезпека для здоров'я виникає за показника 0,72 міліграма на кілограм, однак згідно з нормами, навіть яйця, в яких зафіксовано 0,005 міліграма, мають вилучатися з продажу, передає агентство dpa.

У зв'язку з "яєчним скандалом" у двох комітетах парламенту Бельгії 9 серпня пройдуть слухання за участі міністрів аграрної політики та охорони здоров'я.

У Нідерландах закрито близько 150 птахофабрик, повідомляє інформагенція Reuters із посиланням на нідерландську Федерацію аграрної промисловості (LTO). У федерації заявили, що для більшості фермерів перевірки, які тривають, означають тривалі зупинки роботи. У Нідерландах можуть знищити сотні тисяч курей, яких обробляли фіпронілом.

В Німеччині почали розслідування щодо виробників яєць в землі Нижня Саксонія. Про це повідомили у прокуратурі міста Ольденбург. У полі зору слідчих опинилися кілька німецьких птахофабрик поблизу кордону з Нідерландами.

За даними міністерства аграрної промисловості, щонайменше 10 мільйонів забруднених яєць із Нідерландів потрапили до Німеччини. У Франції повідомили, що забруднені фіпронілом яйця потрапили також і до французьких торговельних мереж.

Українська служба DW


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp