Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Споживання продуктів домогосподарствами Закарпаття

9 серпня 2017 р., 13:03

Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення

Досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домо­господарств. Більше половини своїх доходів (53,1%) витрачало у 2016р. населення області на харчування.

Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 4428,04 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особис­того підсобного господарства).

Найбільше грошей витрачалося на: м’ясо та м’ясопродукти (872,88 грн), хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 667,16 грн, молоко, сир та яйця – 503,86 грн, овочі – 474,55 грн, цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 403,60 грн, олію та жири (сало, масло тощо) – 326,43 грн.

Однією особою області спожито в середньому за місяць:18,7 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко),4,5 кг – м’яса, м’ясо­продуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 18 яєць,0,9 кг – риби і рибопро­дуктів,1,8 кг – олії та інших рослинних жирів,3,1 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, фруктів, ягід, горіхів, винограду,6,2 кг – картоплі,9,0 кг овочів і баштанних та9,3 кг хліба і хлібних продуктів.

У порівнянні з 2015р. зросло споживання: молока, молокопродуктів та масла – на 2,7%, хліба і хлібних продуктів, олії та інших рослинних жирів, яєць – на 4,5–5,9%, овочів та баштанних, цукру (включаючи цукор, викорис­таний на кондитерські вироби), фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 9,8–12,9%, м’яса, м’ясопродуктів та сала – на 18,4%, риби і рибопродуктів – на 28,6%. Зменшилося споживання картоплі – на 10,1%.

Структура та обсяги спожитих продуктів складають енергетичну цінність добового раціону харчування: його калорійність, вміст білків, жирів та вуглеводів. Калорійність добового раціону однієї особи області у 2016р. складала 3181 ккал (у 2015р. – 3005 ккал), вміст білків у спожитих продуктах харчування становив85 г (у 2015р. –79 г), жирів – 136 (у 2015р. –127 г), вуглеводів – 399 (у 2015р. –377 г).
Ганна Лучківська, начальник відділу обробки даних вибіркових обстежень населення ГУС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com