Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

122 дитини втекли зі Сходу на Закарпаття

5 липня 2014 р., 12:24

А також знайшли свій прихисток у нашому краї 56 чоловіків, 111 жінок та 28 інвалідів й осіб похилого віку .

4 липня в конференцзалі Управління ДСНС України у Закарпатській області в режимі відеоконференції пройшло чергове засідання Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, що регіональні штаби були створені при територіальних органах ДСНС на реалізацію розпорядження Кабінету Міністрів України для організації конкретної допомоги на місцях. Ведуть облік переміщених осіб, уточнюють перелік об’єктів державної і комунальної власності, де можливе тимчасове поселення людей.

Одночасно на зв’язку знаходилися всі області України, окрім тимчасово окупованих. Розпочав відеоконференцію голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. Він наголосив на тому, що необхідно системно відпрацювати та скоординувати роботу регіональних штабів таким чином, аби на високому рівні виконати всі ті завдання, які були поставлені Урядом та Президентом України стосовно діяльності Міжвідомчого координаційного штабу. Також Сергій Бочковський звернув особливу увагу на необхідності посилення роботи з соціальними та волонтерськими організаціями стосовно питань надання допомоги громадянам, які прибувають з тимчасово окупованих територій.

Далі керівник Міжвідомчого координаційного штабу Василь Стоєцький разом з керівниками територіальних управлінь детально обговорили соціальне забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. Також наголошувалося й на проблемних питаннях.

Одразу після завершення відеоконференції було проведено й засідання Закарпатського регіонального штабу.

«Сьогодні на території Закарпаття знайшло прихисток 527 громадян, які перемістилися з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, з яких 317 – з Луганської та Донецької областей та 210 – з Автономної Республіки Крим. З 317 переміщених зі східних областей – 56 чоловіків, 111 жінок, 122 дитини до 18 років та 28 інвалідів й осіб похилого віку. Всім, хто звернувся до регіонального штабу було надано тимчасове житло, переважно за рахунок благодійних та волонтерських організацій», - зазначив перший заступник начальника У ДСНС України у Закарпатській області Сергій Крицький.

Також, за рішенням Закарпатської обласної ради, прийнято програму «Турбота». ЇЇ дію поширено на громадян України, що переміщуються зі східних областей.

Нагадуємо телефони, за якими можуть звернутися люди, які потребують допомоги: +38 (0312) 61-22-20 або безкоштовна Урядова «гаряча лінія» - 0 800 507 309.





У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp