Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Генпрокуратурі застерегли Саакашвілі від нелегального в’їзду в Україну

11 серпня 2017 р., 13:27

Саакашвілі може потрапити в Україну лише на підставі візи

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі може в’їхати на територію України лише після оформлення візи. Усе тому, що політик є особою без громадянства.

Про це у Facebook написав заступник генпрокурора України Євген Єнін.

"Пропуск Саакашвілі (наразі особи без громадянства, якщо не підтвердиться інформація про наявність у нього паспортів третіх країн) в Україну можливий лише після оформлення візи", – написав заступник глави ГПУ.

Читайте також: Саакашвілі готується повернутися в Україну: однопартійці планують зустріч

"Будь-які перформанси в оточенні активістів чи нелегальний перетин кордону дають стовідсоткові правові підстави для притягнення його до адмінвідповідальності, а осіб, що сприятимуть такому незаконному перетину кордону – до кримінальної відповідальності (і не кажіть потім, що не попереджали)", – застеріг Єнін.

Він також додав, що "ненадання права на в’їзд Саакашвілі з метою особистої присутності під час судового засідання не може розглядатися, як підстава для оскарження права на справедливий суд".

"Оскільки право на в’їзд до іноземної держави не є правом, гарантованим Конвенцією і позивач (Саакашвілі) може захищати свої інтереси через захисника", – пояснив Єнін.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp