Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Щасливий той путь, яким паломники йдуть

12 серпня 2017 р., 19:00

Наприкінці липня за сприяння настоятеля Свято-Покровського храму с. Тросник о. Димитрія Поповича 13 паломників із Виноградівщини відвідали святі місця.

Цей паломницький шлях був приурочений чергової річниці хрещення Київської Русі. Насамперед вони побували у столиці України Києві та відвідали Києво-Печерську лавру, печери Феодосія і Антонія, Успенський храм, Введенський монастир і поклонилися іконі «Призри на сміреніє».
Затим шлях вірників проліг до міста Бердянськ, що на Запоріжжі. Приємною була несподіванка для закарпатських паломників почути рідну мову на запорізькій землі від земляків-священиків о. Олега, о. Миколая та диякона Володимира. Кожен день розпочинався зі святої молитви. У них була чудова нагода поспілкуватися з духівниками та почути з їх вуст слова настанови, духовної поради, почути цікаві історії. Найпам’ятнішим був день 25 липня, коли паломники взяли участь у святковому Богослужінні в Соборі Різдва Христового, в день вшанування православними чудотворної ікони Божої Матері, відомої, як «Троєручиця». Молебень провели єпископ Бердянський і Приморський Єфрем, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука та архієпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей. Прочани із Виноградівщини отримали благословення від Преосвященного – єпископа Єфрема, помолилися та приклалися до чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Троєручиці» Бердянської, якій виповнилося 125 років з дня перебування в Храмі Різдва Христового. Вони щиро просили у Всевишнього здоров’я своїм рідним та близьким, добра і миру рідній Україні. Відрадно, що до святині приклалися і діти – Міленка, Назар та Ніколетта.
З піднесеним настроєм та збагачені духовно поверталися до рідної домівки. Нам допомагала у цьому щира молитва та духовні пісні. Дякуємо Богу за те, що він послав нам людину, котра щиро віддає себе служінню Господу і людям, зокрема, священик о. Димитрій Попович і висловлюємо йому безмежну вдячність за чудову поїздку по святих місцях.
Учасники поїздки

Новини Виноградівщини


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp