Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Держдеп США схвалив поставку Румунії ракетних систем на мільярд доларів

19 серпня 2017 р., 12:48

А точніше на загальну суму 1,25 мільярда доларів

У прес-релізі Агентство з оборонного співробітництва і безпеки, що входить у Міноборони США, уточнюється, що мова йде про системи HIMARS – мобільну ракетно-артилерійську систему, яка є полегшеною версією реактивної системи залпового вогню на колісному шасі, – повідомляє РИА.

Всього уряд Румунії запросило 54 установки HIMARS, обладнання та ракети до них. “Пропонована угода не змінить базовий військовий баланс в регіоні”, – підкреслюють в Пентагоні.

“Запропоновані до продажу системи HIMARS будуть забезпечувати потреби Румунії для самооборони і підтримки цілей оборони НАТО. Уряд Румунії має намір використовувати ці оборонні вироби для модернізації своїх збройних сил і захисту своєї території, для оборони і стримування регіональних загроз”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що поставка Румунії озброєння підвищить сумісність її збройних сил з силами НАТО. Виконавцем контракту буде американська компанія Lockheed-Martin. Можлива дата укладення контракту і його терміни не називаються.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp