Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як в Ужгороді акція-провокація минула (ФОТО)

24 серпня 2017 р., 12:02

Нещодавно

Близько 60 ужгородців під час акції – провокації до Дня Незалежності України спробували вирішити свою проблему власними силами. Вони встали з дивану й підписали петиції та звернення до місцевих органів влади. 23 серпня в Ужгороді відбулася Всеукраїнська акція «Диванна НЕ/залежаність – українська НЕ/залежність». Близько шістдесяти громадян сказали слово «ні» дивану та диванному герою - ЗавтраМЕНу, та зробили перший крок назустріч змінам. 

Метою акції було спонукати громадян до участі у прийнятті рішень на благо своєї громади, країни. Кожен зумів стати активним, небайдужим та незалежним - українці підписували петиції та звернення, аби вирішити нагальну проблему міста. Зокрема в Ужгороді, було зареєстровано 59 підписів під петицією до міського голови щодо збереження зеленої зони парку "Перемога" від забудови, а також два звернення від громадян. Найбільше жителів турбували питання: 1. щодо капітального ремонту на вул. Герцена дороги; 2. щодо продовження часу руху автобусів до 23 години. Акція покликана показати важливість дій: варто вставати з дивану і власноруч почати вирішувати проблеми. Окрім Ужгорода акція проходила в 20 містах по всіх куточках України. загалом до акції долучилося близько 2 тис. українців. ЦИТАТА: «На бланку підписав звернення з надією, що відремонтують дорогу на моїй вулиці. До цього ми кілька років чекали поки міська влада зглянеться над нашою вулицею, а виявляється потрібно сигналізувати про проблеми», - поділився враженнями пан Володимир. Акція «Диванна НЕ/залежаність – українська НЕ/залежність» проходила в межах проекту «Активна Громада: право вибору», який впроваджується в 20 містах України. Довідка. Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» – об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності ВГО «Інститут Республіка». Проект «Активна Громада: право вибору» впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp