Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як в Ужгороді та у Маріуполі за Україну молилися (ВІДЕО)

24 серпня 2017 р., 13:37

Два міста

Сьогодні з нагоди Дня Незалежності.

На Закарпатті першими почали святкувати День Незалежності, а у Маріуполі – вперше провели святкування без промов чиновниківПершим серед міст почав святкувати День Незалежності Ужгород. О шостій ранку там заспівали Молитву за Україну. На Народну площу, щоб помолитися, зібралися кілька сотень людей та духівництво різних конфесій. Виконував молитву Заслужений академічний Закарпатський народний хор. Його виконавці і є ініціаторами акції, яку влаштовують уже четвертий рік поспіль.


За мир в Україні молилися і в Маріуполі на Донеччині – одночасно в усіх храмах міста й на центральній площі. Там зібралися представники місцевої влади, кількасот мешканців і захисники міста. Багато з них – у вишиванках та з національною символікою. Вони долучилися до молитви, яку разом прочитали священики різних конфесій. Разом просили миру для України. І вперше День незалежності в Маріуполі провели без промов чиновників.

"За який ми мир молимось? Звичайно, не за "руський мир", тому що тоді, коли північний сусід пропагує нам об'єднатися на ідеях загальних руського миру, то на цій карті немає вільних українців", – заявив архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій Горобцов.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp