Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Преси для пет-пляшок встановили в НПП «Синевир»

26 серпня 2017 р., 17:00

100 років – саме стільки розкладається у природі ПЕТ-пляшка.

Вона є чи не найпоширенішим забруднювачем довкілля. Щоб нарешті вийти на шлях вирішення цієї проблеми, в НПП «Синевир» встановили 2 преси.

З ініціативи голови Міжгірської РДА Василя Худинця й голови Колочавської сільради Юрія Кливця налагоджено ділові стосунки з угорськими інвесторами, тож тепер є можливість зменшити кількість відходів, які досі могли потрапляти в навколишнє середовище.

Щоб здійснити пресування ПЕТ-пляшок, спочатку їх необхідно сортувати відповідно до розміру й кольору. Далі – пресування і пакування. Відтак пляшки відправляють на переробку. Кришки пакують окремо.

Прийом поліетиленових пляшок поки що налагоджено не з усього регіону парку, бо ж прес тільки впроваджено в дію, а сировини вистачає – під час екоакцій зібрали десятки біг-бегів такої тари. Втім, це хороше починання на шляху до чистоти нашого краю. У планах – встановлення місць збору ПЕТ-пляшок в усіх населених пунктах Тереблянської долини Міжгірщини й відправлення їх на пресування.

Наразі НПП «Синевир» наполегливо просить місцевих жителів і туристів уникати зай­вого пакування й не викидати сміття абиде.

Юрій БАБІЧИН, начальник відділу еколого-освітньої роботи НПП «Синевир»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp