Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ОБСЄ: На Донбасі не відведене озброєння тисячами

28 серпня 2017 р., 19:47

По обидва боки кількість невідведеного озброєння приблизно однакова, заявляють у місії.

Місія ОБСЄ з початку 2017 року зафіксувала на Донбасі майже 3 тис. од. невідведеного озброєння. Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг в інтерв'ю виданню Ділова столиця.

"Важливо згадати, що з початку 2017 року ми вже спостерігали майже 3 тис. од. озброєння в тих місцях, де його не повинно бути. Якби це озброєння було відведене за обумовлені лінії, поміж більшості з-понад 300 жертв серед цивільного населення, які ми підтвердили з початку року, не було б поранених, як і не було б загиблих", - заявив він.Окрім того, Хуг зазначив, що по обидва боки кількість невідведеного озброєння приблизно однакова."Ще раз я б хотів підкреслити, що не буває такого, що одна сторона просто чекає, поки інша розгортає танки і міномети. У більшості випадків військова сила і техніка (по обидва боки) приблизно в однаковій кількості. Якби це було не так, ми спостерігали б зміну лінії зіткнення. А в цьому випадку вона статична, оскільки з обох боків розміщується, практично, однакова кількість військової сили і техніки", - заявив він.Хуг також додав, що сторони конфлікту на Донбасі, як і раніше, відмовляються надати місії ОБСЄ повний доступ для повної оцінки їхньої присутності.Раніше Хуг повідомив, що із часу оголошення "шкільного перемир'я" на Донбасі було зафіксовано понад 600 порушень режиму припинення вогню.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp