Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті за добу знищили 30 боєприпасів

29 серпня 2017 р., 12:01

Часів Другої світової війни

Впродовж 28 серпня групою піротехнічних робіт було вилучено та знищено 30 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Так, о 08:15 піротехнічний розрахунок виїхав на Ботанічну набережну, що в м. Ужгород, де напередодні випадковий перехожий виявив залізний предмет, схожий на беєприпас. Вже по прибуттю до місця рятувальники ідентифікували знахідку. Нею виявилася мінометна міна, калібром 50 мм. Далі вибухонебезпечний предмет було вилучено та транспортовано до спеціально відведеного місця й відповідно знищено шляхом підриву.

Того ж дня рятувальники відбули до смт Ясіня Рахівського району. У ході спільної операції з СБУ у Закарпатській області здійснювалися заходи по вилученню та знищенню 29 вибухонебезпечних предметів. Серед них: 3 мінометні міни калібром 82 мм, 6 мінометних мін калібром 50 мм та 20 ручних гранат Ф-1 часів Другої світової війни.



Управління ДСНС України у Закарпатській області вкотре нагадує громадянам, що у разі виявлення невідомого предмету, схожого на вибухонебезпечний, ні в якому разі не можна його торкатися, переносити, розряджати, кидати, вдаряти по них, чи приносити до дому, школу тощо.

Необхідно негайно повідомити поліцію, рятувальників або орган місцевого самоврядування. Також огородити місце його знаходження та не допускати до нього сторонніх осіб, особливо малолітніх дітей.

Після отримання повідомлення про знахідку відповідні фахівці прибудуть до місця й виконають роботи по її вилученню та знищенню.
У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp