Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Скільки коштуватиме ремонт Слов’янської ТЕС?

7 липня 2014 р., 20:11

Відновлення обійдеться у 400 мільйонів.

Для відновлення Слов'янської ТЕС знадобиться не менше 400 млн грн, заявив міністр енергетики Юрій Продан.Енергогенеруюча компанія ПАТ Донбасенерго попередньо оцінює вартість відновлення постраждалої в результаті бойових дій Слов'янської ТЕС у 400 млн грн (близько 34 млн доларів), заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна."Станція сьогодні перебуває "на нулі", вона нічого не виробляє. Загальні витрати, які потрібні для того, щоб відновити роботу Слов'янської ТЕС, складають близько 400 млн грн", - сказав він на брифінгу у Києві в понеділок.

За його словами, відновити роботу ТЕС навряд чи вийде до кінця поточного року. У той же час жителі регіону, енергопостачання яких здійснювалося за рахунок Слов'янської ТЕС, будуть забезпечені електроенергією за рахунок інших джерел, наголосив глава Міненерговугілля.За словами міністра, джерелом фінансування відновлювальних робіт можуть стати кошти, які рішеннями Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики, будуть перенаправлені на відновлення Слов'янської ТЕС.

"У нас працює єдиний енергоринок, і якщо компанія чітко підтвердить необхідність у коштах, то ці кошти, швидше за все, будуть виділятися з енергоринку. Це найбільш короткий шлях, яким можна це зробити. Я думаю, це буде зроблено без зміни загального тарифу для споживачів, знаходитимуться резерви", - сказав міністр.Нагадаємо, в результаті бойових дій були завдані значні пошкодження виробничим приміщенням і обладнанню Слов'янської ТЕС, а також усім інфраструктурним мережам міста Миколаївка.За даними Донбасенерго, багато чого з пошкодженого обладнання не підлягає відновлювальному ремонту.

Кореспондент

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp