Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Водоспади Закарпаття вразять будь-якого туриста (Фото)

31 серпня 2017 р., 17:30

Природні дива Західної України поступаються світовим водоспадам висотою, але не красою

 

Водоспад Воєводин отримав назву від одноіменної річки, що за 12 кілометрів від села Тур’я Поляна Перечинського району. Витік річки розташований на Полонині Руній. Воєводин тече ущелиною, впадаючи у річку Шипіт.

Водоспад Шипіт розташований на річці Пилипець, яка протікає за шість кілометрів від одноіменного села Міжгірського району. Водоспад Шипіт зачаровує мальовничими каскадами. Є легенда про мандрівного музиканта на ім’я Шипіт, який ходив містами та співав пісень без перешкод. Мандруючи світом, Шипіт найбільше любив слухати історії інших людей. Перед смертю він дійшов до країв, де почув шум водоспаду. Це місце і стало його останнім пристанищем. Тепер, за легендою, стоячи поруч з водоспадом, можна почути історії, які знав музикант.
Читайте також: Озеро без дна, через яке можна потрапити на інший бік світу: містика та реальність Синевиру

Водоспад Скакало утворився на річці Синявка, і побачити його можна в урочищі Нижнє Грабовище, поруч з селом Чинадієва. Вода спадає з шестиметрової висоти. Назва відповідає «характеру» цього водоспаду: вода ніби скаче серед каменів і валунів.



Нірешський водоспад є на річці Ніреш, притоці Тиси, що починається на схилі вулканічної гори Товстий Верх висотою 814 метрів. Цей водоспад розділяє на два потоки андезитова скеля, в якій вода «виточила» п’ять заглиблень. Місцеві мешканці називають їх «горшками».

Водоспад Труфанець розташований неподалік від траси Ясиня-Рахів і знаходиться на потоці Труфанець, правій притоці річки Чорна Тиса. Цей водоспад є найвищим на Закарпатті: його висота сягає 36 метрів.

Підготував Теймураз БЗІКАДЗЕ за матеріалами Інтернет-видань

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp