Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

День знань в УжНУ: студенти слухали напутні слова та запускали в небо кульки з бажаннями

2 вересня 2017 р., 12:05

1-го вересня

Студенти, викладачі, батьки, працівники Ужгородського національного університету традиційно зібралися на святкування Дня Знань. Щороку це свято скликає усю університетську родину, де першокурсники знайомляться з новими друзями, старші студенти відпочивають, а викладачі університету мають можливість оціни плоди своєї кропіткої праці та будувати плани на новий навчальний рік.

Цьогоріч – не виняток. Урочисті заходи, присвячені початку нового року, розпочалися ще о восьмій годині ранку з Божественної літургії, яка проходила одразу у трьох храмах: Ужгородському кафедральному соборі, Свято-Преображенській церкві та костелі святого Юрія. Опісля, студентів чекала урочиста частина святкової програми, яка відбувалася біля головного корпусу вишу.

Першими привітали студентів з початком року ведучі заходу – неймовірно харизматичні та запальні викладачі університету – Надія Мальована та Тудор Кілару. А за чудовою традицію Гімном України урочистості розпочала університетська чоловіча капела «Боян» та передала естафету керманичеві вишу, професору Володимиру Смоланці.

«У першу чергу хочу звернутися до першокурсників, адже у вас починається нове життя. Позаду школа. Ніхто більше не буде перевіряти ваші оцінки та щоденники. Вже не будете чути від батьків: не йди гуляти бо треба готуватися до ЗНО. Від сьогодні ви самостійні. Може, формально не всі ви ще повнолітні, але всі ступаєте в доросле життя. Це життя надзвичайно цікаве, адже ми живемо абсолютно в новому світі. Дивовижному та динамічному. Ми, середнє і старше покоління, навіть заздримо вам, адже перед вами неймовірні можливості. Ці можливості відкриті перед вами, в першу чергу, через те, що ви починаєте своє навчання в Ужгородському національному університеті. Ви вже зробили один із найважливіших кроків у своєму житті – ви обрали спеціальність. Дуже добре, що у вас були чудові вчителі у ваших навчальних закладах, але повірте, в УжНУ викладачі ще кращі! Використовуйте нові можливості! Здобувайте нові знання! Це робитиме вас більш зрілими та сильнішими! Знаходьте нових друзів, які залишаться з вами на все життя. Закохуйтеся! Будьте відкритими та активними – отримуйте задоволення від того, що ви робите!».

Запрошений до вітального слова голова Ужгородської міської ради Богдан Андріїв побажав «новоспеченим» та вже «досвідченим» студентам отримувати задоволення від навчання та студентської пори. Закликав гордо нести звання студента Ужгородського національного університету та досягати бажаних висот.

{g}

Ліричним доповненням до урочистостей стали виступи учасниць вокальної студії «Соло міо» Ольги Цой та лауреата міжнародного конкурсу «Весняний бал» Ольги Сабовчик.

Цьогоріч також не оминули увагою й тих, хто доклав чималих зусиль у навчанні та став найкращим за рейтингом першокурсників. Так, інженерно-технічний, юридичний, біологічний, філологічний, математичний та географічний та ряд інших факультетів знову поповнилися успішними студентами. До рейтингу найкращих потрапили двадцять першокурсників: Катерина Івлюшка, Даліель Помфюк, Антоніна Бортейчук, Ірина Воробок, Вікторія Кенідра, Таїсія Бобик, Лілія Манзулич, Іван Сухан, Аліна Нірода, Вікторія Попадинець, Камелія Варга, Катерина Немеш, Яна Романюк, Яна Белей, Владислава Олень, Віталій Сливка, Віктор Макушин, Олександра Ціхоцька, Олександр Сабовчик та Мирослав Гала. Особливої уваги заслуговує першокурсник медичного факультету Олександр Сабовчик, єдиний в Закарпатській області, який одразу з двох предметів здобув по 200 балів!

Одразу після представлення найкращих першокурсників, виголошення ними присяги та виконання університетського гімну, ректор університету Володимир Смоланка, голова Студентської ради УжНУ Вікторія Микулянець та голова профкому студентів Ростислав Головчанський урочисто передали їм символічного ключа до знань та студентського квитка.

На завершення студенти університету мали можливість загадати найзаповітніші бажання та відпусти їх в небо з повітряними кульками та зробили традиційне спільне фото дружньої університетської родини.

Vivat UzhNU! До нових звершень!
Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp