Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпаття приїдуть 6 тисяч переселенців із зони АТО!

8 липня 2014 р., 14:36

Усіх новоприбулих зареєструють, проінструктують та оглянуть медики. З метою забезпечення порядку участь у цьому нелегкому процесі будуть брати і представники правоохоронних органів.

Згідно з розпорядженням керівництва країни в Закарпатську область на початку тижня приїдуть близько 6000 переселенців зі сходу, де зараз проводять антитерористичну операцію. Близько 250 із них будуть поселені на Берегівщині. На спільній нараді керівництва Берегівської РДА та Берегівської міської ради, за участі всіх служб, було прийнято спільне рішення розмістити перших переселенців зі Сходу в приміщенні районної школи-інтернату, що у м. Берегово на вул. Гагаріна. Утримання людей, які на час АТО змушені покинути свої домівки, будуть фінансуватися районної програми «Турбота», а також зусиллями міста, району та самих переселенців.

Для кращої координації дій усіх задіяних структур та надання відповідної допомоги громадянам, які прибувають із районів проведення АТО, райдержадміністрація створила Районний штаб з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО.

В школі-інтернаті, де прийматимуть переселенців, буде налагоджено цілодобове чергування тадіятиме «гаряча» телефонна лінія: Районний штаб райдержадміністрації – 0637071121 та Міський штаб – 0679884633, за якими можна звертатися цілодобово.

Також очільники району – голова Берегівської райдержадміністрації Іштван Петрушка та голова районної ради Олена Шедер, Берегівський міський голова Золтан Бабяк провели спільну нараду з керівниками благодійних організацій, серед яких районне товариство Червоного хреста, Берегівська районна Мальтійська служба допомоги, фонд “Закарпатський центр розвитку й консультацій “Едванс” та “Східно – Европейська місія”. Єдиним питанням наради звісно було – організація надання допомоги біженцям зі Сходу України.

У ході наради і представники влади і благодійних організацій зазначили, що, необхідно створити координаційний центр, у склад якого би входили представники МНС, працівники Районного штабу, що займається питанням переселенців, медики (педіатр і психіатр) та розташувати «гарячий» телефон. Це значно полегшить роботу та дасть можливість добре налагодити співпрацю між усіма відповідальними структурами та органами влади.

Також планується провести семінар для соціальних працівників райдержадміністрації та міської ради з питань організації надання допомоги переселенцям зі Сходу України.

Берегівська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp