Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородський район: піротехніки знищили чергову вибухонебезпечну знахідку (ФОТО)

7 вересня 2017 р., 13:21

07 вересня піротехніки ДСНС вилучили та знищили один артилерійській снаряд калібром152 мм, що було виявлено напередодні у селі Довге Поле, що в Ужгородському районі.

На вибухонебезпечну знахідку натрапив місцевий мешканець, який побачив щось підозріле у канаві неподалік від тамтешньої ферми. Чоловік не став випробовувати долю та самостійно його не чіпав. Натомість, зателефонував піротехнікам, які й знищили вибухонебезпечну знахідку на полігоні у с. Оріховиця Ужгородського району.

З огляду на те, що осінь – це пора, коли населення проводить інтенсивні земляні роботи, а значить вірогідність натрапити на небезпечні відлуння минулих воєн дуже велика, Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до людей та організацій, які здійснюють земляні роботи, бути дуже обережними. Буває й таке‚ що‚ у пошуках розваг‚ ВНП знаходять діти‚ що вкрай небезпечно‚ адже дитяча допитливість часто-густо не знає меж‚ а наслідки її можуть стати непередбачуваними.

У разі виявлення чогось подібного, треба негайно повідомляти про це органи влади, міліцію або в оперативно-рятувальну службу за телефоном «101».

Треба пам’ятати, що до підозрілих предметів не можна навіть торкатися – це дуже небезпечно. Передусім потрібно обгородити місцезнаходження ВНП й нікого до нього не допускати. Для цього за допомогою місцевих жителів організувати чергування до прибуття представників органів влади.

Небезпечні знахідки вилучаються та знищуються підриванням на місцях або в спеціально відведених місцях лише відповідно підготовленими фахівцями-піротехніками.
У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp